x

ISPOVIJEST

Kćerka mi je invalid od rođenja, babice su joj oštetile nerv: Era Ojdanić uvijek je bio veseljak, a sad otvorio dušu o bolnim temama!

Od kada je kročio u estradni svijet Andrija Era Ojdanić se veoma lako izdvojio iz mase. Sve što je u životu stvorio, učinio je to sa svojih deset prstiju. Predanost, naporan rad, ali i odrastanje u siromašnoj porodici naučili su ga da cijeni prave vrijednosti.

- Živjeli smo u kući od drveta, a bila je pokrivena onim plavim kamenim pločama koje su u majdanu vadili majstori. Oni su klesali te ploče, tada nije bilo crijepa, nego kamen na krov i to ti je - prisjetio se pjevač u emisiji "Život priča priče".

Uprkos lošoj finansijskoj situaciji od svojih snova nikada nije odustajao, a kako tvrdi od malih nogu je bio siguran da će muzika biti njegov životni put.


- Čim sam naučio tri kola da sviram, ja harmoniku koju mi je otac kupio stavim na leđa, sjednem na polovnu biciklu koju mi je takođe on kupio i pravac na Ibarsku, od kafane do kafane. Tako sam počeo da zarađujem pare. I od jednog dinara sam odmah umio da napravim tri. To je bilo nevjerovatno - ističe Ojdanić sa ponosom.

Nakon toga su uslijedile pjesme, nastupi, gostovanja i festivali, a što bi rekli sve ostalo je historija. Međutim uslijedio je momenat koji je pjevačev život potpuno promijenio. Sa samo devetnaest godina postao je otac, a njegovo prvo dijete rođeno je kao invalid.


- Jasmina je invalid od rođenja. Otkad se rodila, Jasmina živi sa mnom. Nju su babice na rođenju izvlačile na vakum i… Odmalena je vrijeme provodila sa mojom majkom. Baba Radina je, u stvari, nju odgajila više nego Ljupka, jer Ljupka je radila godinama, ovdje u motelu, tako je to bilo… Kada su je porađale, babice su bebi tom prilikom oštetile neki moždani nerv. Zbog oštećenja tog nerva ona ne može da govori kako treba, osamdeset posto je invalid. Jasmina je znači ostala invalid, ali hvala Bogu nije invalid sto posto, da je nepokretna, u kolicima, da mora da koristi pelene, znaš već… Hvala Bogu nije tako, ona samo ima problem sa otežanim govorom. Ona osim toga fenomenalno funkcioniše - otvorio je dušu Ojdanić.


Iako kažu da je pjesma lijek za dušu, Era priznaje da u najtežim životnim momentima nije bilo lako zabavljati ljude. Možda baš zbog hrabrosti i energije kojom uvijek plijeni je cijelog života bio lijepak za žene.

- Šta je to zbog čega one trče na mene kao lude ja ne znam, nikada mi nije bilo jasno, sada mi nije jasno, ali mi nikada neće ni biti jasno šta one vide na meni. One prepoznaju dobrog čovjeka - istakao je Era koji se sa osmijehom prisjetio anegdote koju bi malo ko od javnih ličnosti ispričao.


Budući da je oduvijek bio boem i volio da popije po koju sa društvom, jednom prilikom zbog pijanstva ga je kući dovezla policijska patrola.

- Mama se odmah uplašila i počela da viče „Andrija, Andrija, šta se desilo?!“ Imao sam zakazanu tezgu sutradan, mama je odmah uzela glavicu luka i stavila mi je na nos. Vjerujte mi ljudi, imao sam utisak kao da mi neko zateže glavu i u sedam ujutru ja sam bio trijezan - ispričao je Era.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Grand.online

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.