x

Sarri mu i dalje vjeruje

Kepa "kažnjen", nakon svega može da bude jako sretan

Kepa Arrizabalaga je jučerašnjim potezom možda koštao Chelsea trofeja u Liga kupu, ali mogao bi da prođe nekažnjeno.

Kepa je, podsjećamo, odbio da izađe iz igre u drugom produžetku kada je Maurizio Sarri odlučio da ga zamijeni iskusnim Wilyjem Caballerom, koji je inače stručnjak za penale, a upravo su se penali spremali u finalu Liga kupa između Chelseaja i Manchester Cityja.

Španski golman je odbio izaći, ostao je do kraja, pa je branio penale i nije se baš proslavio. Njegov potez je razbijesnio sve u Chelseaju, posebno menadžera Maurizija Sarrija, ali Engleski nogometni savez ga neće kazniti jer "nije uradio ništa protiv pravila".

Očekivalo se da dobije kaznu od Chelseaja, da ga Sarri makne s gola, no The Sun tvrdi da će upravo on braniti na golu Plavaca u narednom meču protiv Tottenhama. Očigledno su u klubu shvatili da se radilo o nesporazumu i da Kepa nije imao lošu namjeru.

Kepu je Chelsea doveo prošlog ljeta iz Athletic Bilbaa za 80 miliona eura, nakon što je prethodno Thibaut Courtois prešao u Real Madrid.

"Napravio je budalu od trenera, Sarri je trebao otići do njega i izbaciti ga s terena"

Legendarni engleski napadač Alan Shearer također je komentarisao "slučaj Kepa".

Na tu temu ste vjerovatno dosta toga već pročitali, a Kepin potez se danas prepričava širom svijeta, posebno u Engleskoj. Neki ne mogu da shvate zašto je odbio da izađe iz igre, a legendarni Alan Shearer vjeruje da bi to moglo da košta posla Chelseajevog menadžera Maurizija Sarrija.

"Radi se o poštovanju i Kepa je napravio budalu od svog menadžera pred milionima ljudi. Kada je Sarri bio pod velikim pritiskom i na ivici da izgubi posao", kazao je Shearer, dodavši:

"Zapanjujući incident bi mogao da košta Sarrija posla. Trebao je u onom momentu otići do Kepe i izbacit ga napolje".

"Igrač odbija da izađe iz igre, pa šta to govori o svlačionici Chelseaja? Dakle, pazite, igrač je odbio izaći na poziv menadžera pred 90.000 ljudi na Wembleyju i pred milionima pred TV-om. Smiješna i neprijatna situacija", tvrdi Shearer.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.