x

Zenica

Kiša u Zenici nije pokvarila Bajram-namaz!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Nekoliko stotina vjernika jutros je klanjalo Bajram-namaz i u Sejmenskoj džamiji u Zenici uprkos kiši koja je padala.

Zbog pandemije koronavirusa puno manji broj vjernika Bajram-namaz je klanjao unutar džamije i u njenom haremu pod kišnim nebom.

Bajramsku hudbu u Čaršijskoj džamiji u Zenici vodio je muftija zenički Mevludin ef. Dizdarević koji je hudbu posvetio trudu i radu, činjenju dobrih djela i izgradnji čiste duše.


 Cilj ramazana je put izgradnje duhovnosti. Svaki vjernik ustrajno treba čistiti dušu od korova i grijeha jer njih ne treba zalijevati i sijati, već sam raste i zbog togs treba biti ustrajan u zalijevanju i čišćenju duše od grijeha da bismo bili na putu dobra uz Allahovu pomoć i ostvarili sreću na ovom i ono svijetu – kazao je Dizdarević.

Dodao je da je opća situacija u društvu daleko od idealne, ali da se svi konačno nalaze na stepenu većeg optimizma nego na početku.

Trebat će nam strpljenja da izađemo iz ovoga, a našu ramazansku disciplinu ćemo morati predočiti u životnu praksu. Dobro je da smo ustrajni u dosezanju ahiretskih ciljeva, ali moramo biti dosljedni i u dosezanju ovozemaljskih ciljeva – zaključio je Dizdarević te svim vjernicima uputio iskrene čestitke povodom Bajrama uz poruku Bajram Šerif Mubarek Olsun.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.