x

Nizozemac sasvim jasan

Koeman odgovorio na prozivke Miralema Pjanića: Drugi igrači su bili bolji i to je to

Miralem Pjanić napustio je Barcelonu i ovu sezonu će provesti na posudbi u turskom prvaku Bešiktašu.

Nakon što je potpisao ugovor sa istambulskim velikanom, Pjanić je u intervjuu za Marcu žestoko kritikovao trenera Barcelone Ronalda Koemana.

"Koeman me nije poštovao. Nikad nije razgovarao sa mnom. Nisam mogao ponovo prihvatiti situaciju koja mi se dešavala prošle sezone. Fudbaler sam, želim igrati i to je ono što me čini sretnim", rekao je Pjanić i dodao je:

"Iskreno, još uvijek ne znam šta je želio od mene. Imao sam Covid kada sam tek došao. Nisam počeo na vrijeme trenirati. Trener me nikad nije predstavio grupi kao ostale igrače. Od samog početka sve je bilo veoma čudno. Profesionalac sam, mogu razumjeti da ne računaju na mene, ali neko mi je morao objasniti zašto. Nemam 15 godina".


"Nikad mi nije dao pravu šansu. U svakoj utakmici koju sam igrao stavljao me na drugačiju poziciju. Iskreno, pitao sam se šta radim pogrešno. Možda mu se nije dopalo šta sam rekao pred novinarima. Možda je to, a možda me jednostavno nije volio. Volio bih da mi je to rekao u lice. Dobijemo utakmicu u Torinu, odigram dobro, a zatim me nema nikako u utakmici La Lige. Pitam se šta je želio od mene".

Koeman je u razgovoru za Mundo Deportivo objasnio situaciju oko Pjanića i istakao je kako su jednostavno drugi igrači bili bolji od bh. fudbalera.


"Mislim da je malo isfrustriran i to potpuno razumijem da je razočaran", rekao je Koeman za Mundo Deportivo i nastavio je:

"U našem sistemu igre kojeg preferiramo, sa i bez lopte, on je izgubio mjesto od konkurencije. Ništa drugo se nije dešavalo. Pokušali smo, ali drugi igrači su bili bolji. Želim mu sve najbolje", rekao je trener Barcelone.

Pjanić je za katalonskog velikana odigrao 30 utakmica. Šansu je uglavnom dobijao sa klupe i nije imao ozbiljnog učinka.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.