x

ODLIČAN SPOJ

Kolač s kokosom i čokoladom

Nema kuhanja i pečenja, samo se redaju slojevi

Na visokim temperaturama želimo nešto što se lako sprema, a baunti kolač je upravo takav.

Sastojci:

250 g kakao keksa

50 g putera

1 konzerva kondenzovanog mlijeka

12 g želatina

120 g vode

300 ml slatke pavlake

1 kašičica ekstrakta vanilije

200 g maskarpone sira

50 g kokosa

Za glazuru:

100 g čokolade

200 ml slatke pavlake

Priprema:

Pomiješajte želatin s vodom i sjedinite, pa ostavite da nabubri. Keks izblendajte ili koristite mljevenu plazmu. Pomiješajte keks s istopljenim puterom i kondenzovanim mlijekom, pa dobro sjedinite. Dobro utisnite u kalup i stavite u frižider na 15 minuta. Umutite slatku pavlaku i dodajte maskarpone sir, pa dobro sjedinite. Zatim dodajte kokos, vaniliju i želatin koji ste otopili na pari (ili u mikrovalnoj), pa umutite. Sipajte fil preko keksa i stavite u frižider da se stegne. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila, pa ostavite još 15-20 minuta da se stegne.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.