x

realna mogućnost

Koncept Vision Maybach Ultimate Luxury bi mogao u proizvodnju

Vision Maybach Ultimate Luxury je jedan od najzanimljivijih koncepta koje smo vidjeli u posljednjih nekoliko godina, a sada se pojavila informacija da bi mogao u serijsku proizvodnju.

Koncept neobičog oblika je predstavljen prije godinu na Sajmu automobila u Pekingu kao nekonvencionalni SUV s karakteristikama sedana. Bio je baziran na prethodnoj generaciji GLS-a, ali je zamišljen kao potpuno električni automobil s pogonom na sva četiri točka i četiri motora koji zajednički isporučuju 738 KS.

Govoreći za Auto Express, Mercedesov šef za razvoj SUV-ova Andreas Zygan je priznao da bi pomenuti koncept mogao otići u serijsku proizvodnju. Zygan je objasnio da sve ovisi o zahtjevima kupaca, a u Mercedesu se trenutno vodi intenzivna diskusija o tome da li ima mjesta za vozilo koje bi bilo mješavina SUV-a i sedana.

Otkrio je i da možemo očekivati AMG verziju potpuno novog modela GLS, što nije iznenađenje jer je SUV već viđen tokom testiranja sa "63" specifikacijama.

Luksuzna Maybachova verzija još nije odobrena za proizvodnju, ali to je vjerovatno samo stvar vremena, jer je i GLS primijećen s najnovijom Maybachovom rešetkom hladnjaka.

Zygen je također isključio mogućnost električne verzije GLS-a jer njegova platforma nije dizajnirana za takav pogon. Osim toga, istakao je da bi potražnja bila nedovoljno velika da opravda troškove proizvodnje.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.