x

Kraj čekanja. Ovako izgleda Alfa Romeo Tonale

Nema iznenađenja, nema čekanja do sutrašnje premijere – to je loša vijest. Dobra vijest, znamo kako izgleda i što će ponuditi Alfa Romeo Tonale, čija je premijera ne samo odgođena, već stalno odgađana.

Još jedna dobra vijest? Alfa Romeo Tonale izgleda kao u studijskoj verziji – barem kada su u pitanju ključni elementi.

Samo za brzi podsjetnik – ovako je izgledala studijska verzija.

Alfa Romeo Tonale – ovo je proizvodna verzija:


Odakle dolazi video? Iz Stellantisa, gdje ga je neko prerano podijelio sva saopštenja vezana uz prvi kompaktni crossover talijanske marke. Sve pripreme za premijeru neko je upropastio sa samo jednim klikom.

Alfa Romeo Tonale – šta je ispod haube?

Ukupno 5 motora – uključujući benzinske, hibridne, plug-in hibride i dizelske verzije.

Osnovna jedinica, hibrid, proizvodit će 130 KS, dok će se pogon prenositi samo na prednju osovinu. Snažnija varijanta također će biti s pogonom na prednje točkove i 160 KS. Ako nekome treba nešto još snažnije, moći će se odlučiti za plug-in hibrid, u kojem ćemo pronaći pogon na sve točkove i 275 KS.


Ponudu će upotpuniti dizelski motori od 130 KS s prednjim pogonom i benzinski motori od 256 KS s pogonom na sve točkove. Neće biti verzije s ručnim mjenjačem – slabiji benzinac će dobiti 6-stepeni automatski mjenjač s dvostrukim kvačilom, plug-in hibrid će dobiti 6-stepeni automatski mjenjač, ​​dizel – 6-stepeni automatski mjenjač s dvostrukim kvačilom, i najsnažniji benzinac 9-stepeni automatski mjenjač.

Sada nam preostaje samo čekati točnu specifikaciju (dimenzije i sl.) i cijene.

Imamo i fotografije za set. Iako su već nestale iz Stellantisa, na internetu ništa nije izgubljeno.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.