x

Vikend za pamćenje

Leclerc slavio na Red Bull Ringu, Schumacheru rezultat karijere, Sainz izbjegao tragediju

Gledali smo još jednu sjajnu utrku Formule 1, ovaj put za VN Austrije.

Počelo je uzbudljivo, nakon kontakta Russela i Pereza, Meksikanac je završio u pijesku pored staze, što je vozača Red Bulla na kraju koštalo i odustajanja, iako je probao voziti još koji krug, međutim bolid je bio oštećen.

Charles Leclerc je na stazi dva puta sjajno prestigao Maxa Verstappena, a zatim je Ferrari dobrom taktikom kroz boks omogućio Leclercu da zadrži prvu poziciju.

Ipak, drama je viđena u 58. krugu kada se zapalio bolid Carlosa Sainza u momentima kada je krenuo u napad na Maxa Verstappena i po dvostruku pobjedu Ferrarija.


Nakon drame sa Sainzom, Leclerc je iz boksa dobio upute kako da odradi utrku do kraja i uspio je zadržati pobjedu i ostvariti trijumf na Red Bull Ringu.

Odustajanje Pereza i Sainza iskoristio je Mercedes. Lewis Hamilton je završio na trećem, a George Russell na četvrtom mjestu.

Esteban Ocon je vozio odličnu utrku i na kraju zauzeo sjajno peto mjesto za Alpinu u svojoj jubilarnoj 100. utrci u karijeri koju ima kao vozač Formule 1.


Također, lijepa priča dana je Mick Schumacher koji je sredinom utrke napravio sjajan potez kada je u krivini prestigao četiri vozača, a vozio je generalno dobru utrku i došao do rezultata karijere i šestog mjesta, čime je Haas potvrdio dobru formu.

Sedmo mjesto pripalo je Landu Norrisu u McLarenu, osmo mjesto još jednom vozaču Haasa Kevinu Magnussenu, devetoplasirani je bio Daniel Ricciardo također u Mclarenu, a do jednog boda došao je i iskusni Fernando Alonso u bolidu Alpine.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.