x

Lepa Brena ostvarila muzičku bajku na Modracu!

 

Regionalna folk zvijezda Lepa Brena pred osam hiljada svojih obožavatelja u petak uvečer održala je koncert pod vedrim nebom u Koncertnoj areni jezera Modrac. Da se uistinu spremao spektakl pokazivale su i rijeke posjetilaca koje su se, nekoliko sati prije početka, slivale ulicama koje vode prema pomenutoj areni. Kada se folk zvijezda sa ‘neograničenim rokom trajanja’ pojavila na bini euforija koja je danima vladala jednostavno je eksplodirala.

Club Plaža

Prokosovići bb 75300 Lukavac

061/393-133

Već u prvim taktovima Brena je mnoge prisutne doslovno namamila da puste svoj glas, te skupa s njom horski pjevaju, što je pjevačici posebno izmamilo osmjeh na lice. Bila je ovo prilika i da se nešto starije generacije prisjete lijepih dana koje su krasili Brenini hitovi, među kojima su svakako ˝Čačak˝, ˝Mile voli disko˝, ˝Jugoslovenka˝..., a dok su oni nešto mlađi posebno uživali u onima sa posljednjeg albuma, a kao što su ˝Metak sa posvetom˝, ˝Zrno bibera˝, ˝Ne bih ja˝...

Cijelu ovu muzičku bajku upotpunilo je i vrhunsko ozvučenje, osvjetljenje i pozornica, te video zid veličine preko 50 metara kvadratnih. Kažimo i to da je prije izlaska folk dive na scenu publiku  svojim hitovima ‘zagrijala’ Sanja Đorđević koja se nakon nekoliko godina pauze ponovo vratila pod svjetla pozornice.

˝Zaista mi je drago što sam konačno došla u Modrac, na jedno od najljepših jezera u našem kraju. Pošto sam ja rođena Tuzlanka ovde je došlo mnogo moje familije, prijatelja i fanova iz čitave okoline. Svima njima se ovom prilikom posebno zahvaljujem. Verujem da će ovo biti jedno lepo druženje i da ćemo pevati sve one pesme sa kojima smo se počeli družati daleke godine u prošlom veku˝, kazala je Brena neposredno pred izlazak na scenu.

Kako gledate na današnju muzičku scenu?

Lepa Brena: Iskreno, mislim da je današnja muzika u jednoj totalnoj konfuziji. U nečemu sa toliko alkohola i opojnih sredstava zaista smo se izgubili. Čak i ono što meni nude mislim da je previše jer nema duše i emocije. Iskreno , ja sam mislila da u ovim godina, kada imam djecu, neću pevati. Bogu i mojoj publici hvala, jer su ostali verni mojim pesmama. Zahvaljujem se i novim generacijama koje vole moju muziku. Ovom prilikom svima koji su uspeli da sačuvaju ovu jednu uspomenu od srca se zahvaljujem. Moja muzika je bila muzika koja je spojila pop i folk. Ja ću i dalje nastaviti u tom pravcu. Možda ću praviti neke male idejne performanse koji će biti u smislu nekakvih malih skretanja od muzike kojom se bavim, ali i dalje mislim da muzika treba biti nešto što šalje pozitivnu emociju, emociju ljubavi i radosti, i naravno da se u tim trenucima opustimo i razveselimo jer nas sve preko dana očekuje naporan i turbulentan život koji je nastao u 21. vijeku.

Kako postati i ostati neko ko nema rok trajanja i ko je decenijama broj jedan na estradi?

Lepa Brena: Meni se čini da tu zaista nekog recepta nema. Ako iskreno pričamo o tome, mislim da se publici treba obraćati s ljubavlju. Mislim da naš čitav balkanski narod prepoznaje jednu iskrenu emociju i naš narod ne voli da se glumata previše na bini. Ljudi vole da osjete da im predajete vašu dušu i da im zaista želite preneti jednu dobru i pozitivnu emociju. Međutim, trebate voditi računa da ne budete, da ne kažem, toliko velika zvezda, pa da se udaljite od svoje publike i naroda. Mi jesmo popularni, ali ne trebamo da zaboravimo šta je glas i sluh naroda. Jer da nema toga ne bi bili ovo što zaista jesmo.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.