x

ZAJEDNO GLUMILI U FILMU

Lepa Brena potresena smrću Saše Petrovića: Sjećat ću se njegove ljudske topline i senzibilnosti!

Lepa Brena je potresena iznenadnim odlaskom glumca Saše Petrovića koji je jučer preminuo u 61. godini.

U regionu Saša je najpoznatiji po ulozi Čakija u filmovima o Lepoj Breni iz 1987. i 1989., prvom i drugom dijelu "Hajde da se volimo".

Lepa Brena za srbijanske medije prisjetila se bh. glumca i otkrila po čemu će ga pamtiti.


"Teško je opisati tugu riječima. Napustio nas je prerano. Ostat će mi u sjećanju njegova ljudska toplina i senzibilnost koju je nosio u svojoj duši. Nadam se da je sada u boljem društvu i okružen velikanima kojima i pripada. Neka mu je vječna slava", kazala je.


Pored Lepe Brene, od legendarnog bh. glumca oprostile su se brojne kolege i prijatelji, između ostalih, Emir Hadžihafizbegović, Branko Đurić Đuro, Jasna Beri i mnogi drugi.

Legendarni bh. glumac Saša Petrović preminuo je jučer u 61. godini života. Saša je ostvario brojna sjajna glumačka ostvarenja među kojima su kultna predstava "Audicija", zatim filmovi "Kuduz", "Ničija zemlja", "Nafaka", "Hajde da se volimo", "Ovo malo duše", kao i seriji "Lud, zbunjen, normalan". Za ulogu u filmu Srđana Vuletića "Teško je biti fin", dobio je "Srce Sarajeva" za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.