x

TRAGEDIJA KOD ČAČKA

Luku je jedan ispit dijelio od preseljenja u Beograd, a stradao je sa drugovima: Stric poginulog momka skrhan bolom za bratancem!

- Djeca su bila divna, za primjer, bez ijedne mrlje u ovom životu. Nikakvi pijanci nisu u pitanju, kriminalci, ni mangupi, već pravi mladi ljudi pred kojima je bio život i budućnost! Bili su nerazdvojni i zajedno su otišli u smrt.

Ovim potresnim riječima započinje ispovijest Darko Mićović, stric Luke Mićovića (20), koji je poginuo s prijateljima Ognjenom Vasiljevićem (19), Ivanom Stančićem (19) i Nikolom Zekavicom (18) u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između subote i nedjelje u selu Jančići kod Čačka, kada su se vraćali sa proslave rođendana na kojoj su bili samo pola sata. Džip u kome su mladići bili sletio je sa puta, a pronađeni su sedam sati kasnije.


- Teško nam je nakon što smo saznali da smo ostali bez Luke i njegovih drugara. Mladi životi su u pitanju i to je ono što razara čovjeka. Kad neko boluje, ti se u podsvijesti spremaš za njegov odlazak, ali ovako iznenada, i to mladost... Strašno - kaže Lukin stric.

Neutješni čovjek kaže da se ne zna još uvijek kako je došlo do same nesreće, ali navodi da je tačno da su bili na proslavi punoljetstva drugarice prije tragedije.


- Pogodile su nas vijesti da su bili pijani te večeri, a dobili smo nalaz obdukcije koji je utvrdio da nijedan od mladića nije imao ni kap alkohola u sebi. Nažalost, prema obdukciji, sva četvorica su poginula jer su im se polomili vratovi, a to je trenutna smrt. Po tijelu su imali samo nekoliko ogrebotina - kaže naš sagovornik i dodaje da je vozač Vasiljević imao regularnu vozačku dozvolu jer je polagao kao srednjoškolac:


- Ljudima je teško da povjeruju da u ovom vremenu mladići ne piju, ne dr.giraju se, ali takvi su bili baš ovi momci. Moj Luka je trebalo juče da položi posljednji ispit i da očisti godinu na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu. Planirao je da se prebaci za Beograd, gdje mu studira i djevojka, da žive zajedno - rekao je stric i dodao da će Vasiljević i Zekavica biti sahranjeni danas, dok će se u srijedu oprostiti od Stančića i Mićovića.


Čačani koji su poznavali drugove kažu da su svi bili odlični učenici.

- Bili su posebni, svako na svoj način, ali svi ih pamtimo po njihovim osmjesima, vedrom duhu - kaže jedan Čačanin.

Prijatelj porodice Zekavica objasnio je da je Nikola prije deset dana proslavio punoljetstvo.


- Nikola je završio treću godinu gimnazije sa odličnim uspjehom i bio je veoma nadaren za nauku, fudbal. Ne mogu da prihvatim činjenicu da je sudbina htjela da takav mladić strada. Brat ga je u nedjelju ujutru tražio, pisao je po mrežama da li neko zna gdje je, pošto se do sada nikad nije desilo da se ne vrati kući. Poslije tragedije napisao je "Samo da si nasmijan, baš takvog te pamtim".

Grad Čačak proglasio je dvodnevnu žalost, a sinoć je na gradskom trgu organizovano puštanje bijelih balona u znak sjećanja na poginule.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.