x

Mafini s jogurtom

Ostaviti ih da se malo prohlade u kalupu, a zatim ih servirati na tacnu za posluženje.

Sastojci:

100 g margarina

200 g šećera

1 vanilin-šećer

3 jajeta

2 čaše jogurta

350 g brašna

100 ml mlijeka

1 prašak za pecivo

200 g čokolade

 

Priprema:

1. Pjenasto umutiti margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi, sa šećerom i vanilin-šećerom, a zatim dodati jaja i sve sastojke dobro umutiti.

2. Sipati jogurt i mlijeko, pa postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve sastojke dobro povezati da se dobije glatka, vazdušasta smjesa.

3. Dobijenu smjesu uliti u podmazane kalupe za mafine, ali ne puniti otvore do kraja već samo 2/3.

4. U svaki otvor ubaciti jednu do dvije kockice isjeckane čokolade, i kašičicom lagano utisnuti u smjesu.

6. Mafine peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pomoću čačkalice provjeriti da li su gotovi: zabosti je u sredinu mafina, pa ako se ništa ne zalijepi za nju, mafini su pečeni.

7. Ostaviti ih da se malo prohlade u kalupu, a zatim ih servirati na tacnu za posluženje.

 

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.