x

Majci sud zabranio da prilazi, sastaje se i komunicira sa dječakom ubicom: Otac ostaje u pritvoru, nova mjera protiv mame

Viši sud u Beogradu na prijedlog tužilaštva produžio je pritvor ocu dječaka ubice iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar, a njegovoj majci koja je takođe obuhvaćena optužnicom koja je juče podignuta, zabranilo da mu ubuduće prilazi, sastaje se i komunicira sa trinaestogodišnjakom, jer je on predložen kao svjedok u optužnici.


Ocu dječaka, kako je saopšteno iz suda, pritvor je produžen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično djelo, kao i zbog toga što bi uznemirenje javnosti moglo da utiče na nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je dana 11.10.2023. godine rješenje kojim je prema okrivljenom produžen pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 30 dana – navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu i dodaje:

Istim rješenjem, prema okrivljenoj određena je mjera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa dječakom, te je istovremeno upozorena da se prema njoj može odrediti teža mjera ukoliko prekrši izrečenu zabranu – objašnjeno je u saopštenju suda.

Ocu dječaka ubice, podsjeća se iz suda, na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela teško djelo protiv opšte sigurnosti , dok je okrivljenoj na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja – saopšteno je iz suda.


Protiv roditelja dječaka ubice koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio jezivi masakr u kom je ubio devet vršnjaka i radnika obezbjeđenja škole, jučer je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu.

U optužnici je predloženo i da dječak ubica koji je istog dana kada je počinio zločin smješten u psihijatrijsku ustanovu bude saslušan kao svjedok tokom sudskog postupka.


Podsjetimo, otac dječaka ubice uhapšen je 3. maja i od tada je u pritvoru.

.

.

.

.


Izvor: Kurir



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.