x

Povratak Italijana nakon šest godina?

Marca potvrdila: Carlo Ancelotti je najbliži klupi Real Madrida

Madridski Real uskoro bi trebao dobiti novog trenera.

Nakon što je otišao Zinedine Zidane mjesto trenera kraljevskog kluba ostalo je upražnjeno, a jučer se pojavila informacija da je i italijanski stručnjak Carlo Ancelotti jedan od kandidata za klupu Kraljeva.

Španski mediji danas su potvrdili tu informaciju. Marca navodi da je Ancelotti sada najveći favorit za preuzimanje velikana iz Madrida i da bi se lako moglo desiti da ponovo sjedne na klupu ovog tima.

Ancelotti je trenutno pod ugovorom sa Evertonom. Real bi morao platiti odštetu da ga dovede, ali to vjerovatno ne bi trebao biti problem.


Iskusni italijanski stručnjak već je radio kao trener Madriđana. Na klupi je boravio od 2013. do 2015. godine, te je osvojio Ligu prvaka, Kup Kralja, UEFA Super Kup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Pored Ancelottija sa klupom Reala još se povezuju Raul Gonzales, Mauricio Pochettino i Antonio Conte.

Zidane se od Reala oprostio šokantnim pismom, objasnio je sve razloge odlaska!

O odlasku Zidanea na kraju sezone se špekulisalo neko vrijeme, da bi konačna potvrda stigla prošle sedmice bez preciznijeg objašnjena.


Zidane je u pismu kojeg je ekskluzivno objavio madridski AS objasnio razloge novog rastanaka. Neki od detalja su šokantni jer je bio kritičan prema kraljevskom klubu i Florentinu Perezu.

"Odlazim jer osjećam da mi klub više ne vjeruje. Ne pruža mi podršku da napravim nešto na srednje ili duge staze", između ostalog je naveo Zidane.

"Ovdje je zaboravljeno sve najvažnije. Sve što sam gradio na dnevnoj bazi je zaboravljeno. Ljudski odnosi su osnov, važniji su od novca, od slave."

"Naravno da nisam najbolji trener na svijetu, ali sam u stanju da svakom dam snagu i samopouzdanje koje zaslužuje u svom poslu, bilo da je igrač, bilo da je moj pomoćnik."

"Volio bih da je proteklih mjeseci moj odnos s predsjednikom i klubom bio malo drugačiji. Nisam želio privilegije, već da se ne zaboravi prošlost. Danas se život trenera svodi na dvije sezone i ništa više", naveo je Zidane. Francuz se na kraju obratio i medijima kazavši da mu je žao što se na pressicama najmanje pričalo o fudbalu, te da su pitanja uglavnom bila usmjerena ka kontroverzama.

"Ne zaboravimo fudbal, brinimo se o fudbalu. Dragi Madridisti, zauvijek ću biti jedan od vas", napisao je Zidane.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.