x

Maroko oaza ljepote i tradicije

Marokanska kuhinja najčešće se temelji na mesu u kombinaciji s kuskusom, grahom ili pireom.

Egzotična i umjetnička baština Maroka, zajedno s njegovom prekrasnom kulturom, glavne su atrakcije zemlje koju morate upoznati. Plaže, pustinje i gradovi u kojima se tipična arapska kultura miješa s europskim utjecajem dugih bulevara i avenija, jedinstveno je mjesto na svijetu. Osim predivnih plaža, Maroko je i planinska zemlja, s ukupno četiri planinska lanca. Ima više od 35 miliona stanovnika, a dio njegove jedinstvene atrakcije pronaći ćete u arhitekturi, gastronomiji i krajolicima.


U srcu Maroka nalazi se Marakeš, povijesni grad koji spava iza zidova džamija, minareta i vrtova. Obrisi ovog predivnog grada okruženi su minaretom Koutoubia, simbolom grada. U neposrednoj blizini nalazi se čuveni trg Djemaa el Fna, jedan od najprometnijih i najnevjerovatnijih trgova na svijetu. Sjeveroistočno od Marakeša je Fez, sa svojim prekrasnim zidinama i jednom od najljepših medina u Africi.


Marokanska kuhinja najčešće se temelji na mesu u kombinaciji s kuskusom, grahom ili pireom. Tajine (pileći ili janjeći odresci s puno začina) također su vrlo tradicionalni, kao i ćevapi, ražnjići na žaru i mljeveno meso kefta. Na putovanju svakako morate isprobati izvrsni moruno čaj (zeleni čaj s mentom) i plodove mora primorskih gradova.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.