x

Stiže u Pariz

Mercedes GLE pokazao svjetla u novom teaseru

Četvrta generacija Mercedesovog luksuznog SUV-a GLE srednje veličine sve je bliže svojoj premijeri, a njemačka kompanija je objavila teaser koji otkriva kako izgledaju njegova prednja svjetla.

Obnovljeni Mercedes GLE se pojavljivao na špijunskim fotografijama nekoliko puta, a objavljeni su i teaseri početkom jula. Prvi teaser je bio fokusiran na potpuno novu unutrašnjost SUV-a, a najnoviji klip prikazuje eksterijer, redizajniranu prednju masku i nova full LED svjetla.


Iako proizvođači automobila danas olako koriste termin "potpuno novi", to je zaista slučaj kod novog modela GLE koji je drugačiji od prethodnika. Iz Mercedesa poručuju da dva automobila dijele "tek nekoliko šarafa", a novi GLE je od prethodnog duži za 80 mm.


Iako se mali broj vlasnika luksuznih SUV-ova poput modela GLA odlučuje na offroad vožnju, Mercedes se ipak fokusirao na to da poboljša njegove sposobnosti na teškim terenima kako bi bio opasniji rival Range Roveru. Sistem Active Body Control je unaprijeđen, a vozačima će biti na raspolaganju Off-Road Plus mod koji će podići automobil za gotovo 50 mm.


Kupci će uz doplatu moći dobiti zračni ovjes za još bolju udobnost. Prednja kamera će skenirati sve što se nalazi ispred SUV-a te će informacije slati prema ovjesu kako bi se napravila potrebna podešavanja, a u konačnici vozač i putnici uživali u udobnoj vožnji.


GLE je baziran na MHA platformi i rival je modelu X5, a imat će i svoju GLE 43 verziju, kao i snažniju blago hibridnu GLE 53 verziju. Novi GLE 63 će biti najsnažnija verzija te će se pojaviti nešto kasnije tokom životnog ciklusa. GLE 450 će sa 6-cilindričnim motorom i turbopunjačem biti dostupan od prvog dana.

Predstavljanje se očekuje u narednim danima, a javni debi u oktobru na Sajmu automobila u Parizu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.