x

Predstavljen Genesis GV80 Coupe: Luksuzni SUV iz Južne Koreje

Genesis je predstavio GV80 Coupe koncept još u aprilu na Salonu automobila u Njujorku, gdje je potvrdio planove da ga stavi u serijsku proizvodnju.


Ovo se ubrzo i desilo, pa sada luksuzna Hyundai divizija predstavlja putnički model za Južnu Koreju, gdje je planirano da se pojavi u prodaji 11. oktobra.

Kao što se i očekivalo, GV80 Coupe izgleda isto kao u prikazanom konceptu. Zadržava sportski krovni spojler i dobija četvorostruki izduvni sistem za najbolju verziju.

Najznačajnija razlika između koncepta i serijskog modela je unutrašnjost, jer ovaj potonji ima široki 27-inčni ekran. Kontrole stepena prenosa i dugme za info-zabavu imaju elegantnu kristalnu završnu obradu nalik onima u vrhunskim BMW automobilima.

Što se tehničkih specifikacija tiče, Genesis GV80 Coupe ima standardni pogon na sva četiri točka i automatski mjenjač sa osam brzina. Bez obzira na motor, sve verzije imaju rezervoar za gorivo od 80 litara.

Osnovni model dobija 2,5-litarski motor sa turbo punjenjem, uz 300 KS.

Sljedeći model ima 3,5-litarski V6 motor sa dvostrukom turbom koji daje 375 KS, dok isti motor sa električnim superpunjenjem ide i do 409 KS.

(B92)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.