x

Leo predstavljen u Parizu

Messi objasnio sve oko potpisa za PSG i najavio velike stvari: Još uvijek sam dječak!

Lionel Messi predstavljen je danas kao novi igrač PSG-a.

Argentinski fudbaler potpisao je dvogodišnji ugovor sa timom iz Pariza, a danas je upriličena press konferencija na kojoj je Messi po prvi put govorio kao igrač francuskog velikana.

Prvi čovjek kluba Nasser Al Khelaifi presretan je zbog dolaska Lea u PSG.

"Sretan sam i ponosan što vam mogu predstaviti Lea Messija kao igrača PSG-a. Ovo je historijski trenutak za klub i svijet fudbala", rekao je Al Khelaifi, a zatim je Messi počeo svoje izlaganje.

"Odlazak iz Barcelone je bio jako težak, ali sam presretan što sam stigao u PSG. Ovo je vrhunski tim sa velikim ambicijama. Bili su brzi i ozbiljni u pregovorima odmah nakon Barcine objave u četvrtak", rekao je Messi i nastavio je:

"Sve što se desilo protekle sedmice je bilo veoma teško i brzo. Bilo je emocionalno sa puno osjećaja. Niko nije spreman za tako nešto, ali spreman sam za novo životno poglavlje".


Doček navijača je za Lea bio spektakularan. On je istakao da želi nove trofeje.

"Hvala svima zbog načina na koji su me dočekali. Ovaj klub je spreman da se bori za sve trofeje i to je moj cilj. Želim biti još bolji i nastavljati osvajati trofeje. Zbog toga sam došao ovdje".

"Moj cilj i san je da još jednom osvojim Ligu prvaka. Smatram da imamo dovoljno dobar tim da to napravimo. Zahvalan sam ljudima koji su izašli na ulice. Nadam se da će ovo biti sjajna godina za sve".

Vrlo je moguće da Messi neće igrati tokom vikenda protiv Strabourga jer još uvijek nije spreman.

"Tek sam stigao sa odmora. Predsezonu ću morati sam odraditi, želim dobro trenirati i nadam se da ću uskoro biti spreman za igru".


Otkrio je Leo i kako je Neymar imao veliku ulogu u njegovom dolasku.

"Imam dosta prijatelja u svlačionici. Jedan od razloga što sam došao je upravo svlačionica. Neymar je također imao ogromnu ulogu u mom dolasku".

Šta bi se desilo ako bi igrao protiv Barcelone u Ligi prvaka?

"Barca je bila moj dom i imam dosta uspomena. Navijači tamo znaju da želim pobjeđivati. Bilo bi lijepo igrati protiv Barcelone, ali bi bilo i čudno", rekao je Messi i zaključio je:

"Dat ću sve od sebe da ispunimo ciljeve. Još uvijek sam sretan baš kao što sam bio kao dijete. Još uvijek sam to dijete", istakao je Messi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.