x

Mister Bin se u Gudvudu pojavio u Toyoti na vodonik (VIDEO)

Rouan Atkinson, većini poznatiji kao Mister Bin stigao je u Gudvud na tamošnji Festival brzine, gdje je nastupio u jednom od najboljih sportskih noviteta posljednjih godina.


Atkinson je došao u Gudvud sa zadatkom, a to je da promoviše vodonik kao gorivo. Pomalo neočekivano za sve one koji znaju da je popularni glumac vatreni poklonik motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, ali i strastveni kolekcionar automobilskih klasika.

Stvari postaju jasnije kada kažemo da je vozio koncept zasnovan na Toyoti GR Yaris. Riječ je o automobilu čiji je 1.6-litarski trocilindrični turbo motor modifikovan da radi na vodonik. Dakle, automobil nema vodonične gorivne ćelije i ne radi na struju, već i dalje postoji klasično sagorijevanje goriva, ali to više nije benzin.

Inače, Atkinson posjeduje GR Yaris, a Toyota je istinski pohvalila ovaj potez jer ima za cilj da zadrži klasične motore sa unutrašnjim sagorijevanjem u životu. Jednako pozitivno mišljenje ima i za Formuli 1, koja nastoji pronaći put održivosti klasičnih motora kroz hibridne tehnologije.

Istovremeno, Atkinson, koji je dobro upućen u tehnologiju, nema mnogo riječi hvale za elektrifikaciju i električne automobile. U članku za Gardijan ove godine napisao je da se osjeća "prevareno" kada su u pitanju električna vozila, rekavši da bi bilo "možda bolje zadržati svoj stari benzinski automobil nego kupiti EV".

Inače, Rouan Atkinson u svojoj kolekciji ima veliki broj klasika automobila, od McLarena F1, preko primeraka modela luksuznih marki Bentley i Rolls-Royce, do jangtajmera, kao što su Lancia Delta HF Integrale, Lancia Thema 8.32 i Mercedes 500E, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.