x

UTAKMICE

Na rasporedu danas četiri susreta PLBiH: Željezničar protiv Tuzla Cityja

Derbi dana, ali i derbi kola svakako će biti odigran u Banjoj Luci


Nakon uzbudljivog susreta između Sarajeva i Sloge odigranog sinoć, danas su na rasporedu još četiri susreta. Program će od 15 sati otvoriti Posušje i Sloboda Pod Mokrim docem.

Oba tima su pod imperativom pobjede, a posebno se to može reći za Posušje koje je posljednjeplasirani tim na tabeli Premijer lige BiH.

Ne znaju za poraz

S druge strane sloboda je na 8. poziciji. U prošlom kolu tijesno su poraženi od Sarajeva (2:3), a dodatni vjetar u leđa timu sa Tušnja predstavljat će činjenica da će na klupi debitirati proslavljeni hrvatski fudbaler Danijel Pranjić.

Sat kasnije počet će i susret između Veleža i Leotara. Rođeni ovaj meč dočekuju u sjajnom raspoloženju. Već četiri susreta ne znaju za poraz, a tokom sedmice u kupu su savladali ekipu Željezničara (1:0). S druge strane Leotar nakon pobjede protiv Željezničara u prošlom kolu ovaj meč dočekuje u također sjajnom raspoloženju, a eventualno novi bodovi dodatno bi ih udaljili od zone ispadanja.

Derbi dana, ali i derbi kola svakako će biti odigran u Banjoj Luci. Tamo će domaći Borac na Gradskom stadionu dočekati aktuelnog, a možemo slobodno reći i novog prvaka. Mnogi su nakon odlaska Sergeja Jakirovića očekivali pad Plemića, ali se desilo suprotno. Pod vodstvom Krunoslava Rendulića igraju sjajno. Vezali su deset pobjeda i sigurnim korakom koračaju ka odbrani naslova.

Četvrta pozicija

S druge strane Borac je trenutno najbliži pratitelj mostarske ekipe, a nakon što su u prošlom kolu ispustili dva gola prednosti protiv Tuzla Cityja, danas žele napraviti iznenađenje i nanijeti poraz Plemićima. Meč se igra od 18 sati i 30 minuta.

Tim sa Grbavice u ovaj susret ulazi sa četvrte pozicije i bodom zaostatka za pozicijom koja vodi u Evropu naredne sezone, ali i bez trenera Edisa Mulalića koji je napustio kormilo kluba.

S druge strane Tuzlaci žele bodove koji su im prijeko potrebni i koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak. Meč se igra od 20 sati.

Premijer liga BiH – 25. kolo:

Subota, 08.04.

Posušje - Sloboda u 15:00

Velež - Leotar u 16:00

Borac – Zrinjski u 18:30

Željezničar - Tuzla City u 20:00

Ponedjeljak 10.04.

Široki Brijeg - Igman Konjic u 18:00

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.