x

REPREZENTACIJA

Nakon Kodre jedno je sigurno – ništa nije sigurno: Savo ili Slavoljub – ko će biti novi selektor BiH?

Legendarni Vahid Halilhodžić neće na klupu l Iako je Milošević, prema nekim informacijama, najizgledniji kandidat, određene struje iz RS guraju Musli

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez selektora, a samo jedno je sigurno – ništa nije sigurno!

Nakon što je Meho Kodro otpušten poslije dvije utakmice na čelu reprezentacije, u N/FSBiH zavladao je opći haos. U samo jednom danu uspjeli su provući nekoliko imena koja bi mogla sjesti na klupu reprezentacije.

Legendarni Vahid Halilhodžić u razgovoru za „Avaz“ kategorično je odbio mogućnost sjedanja na klupu.

Nova imena

- Iznenađen sam s tim. Vaha nije kandidat i neće biti selektor Bosne i Hercegovine – odmah je ispalio popularni Vaha.

U nastavku je govorio i o „kafi“ s predsjednikom N/FSBiH Vicom Zeljkovićem, oko koje se stvorila velika fama, kazavši da od nje neće biti ništa.

Oni su očigledno stavili sva jaja u jednu košaru, a ta košara je pukla. Naredni izbori Saveza za novog selektora su još gori – izgleda da je preko košare i tenk prešao.

Dvije strane

Naime, „Sport Klub“ je u petak tvrdio da je Savo Milošević novi selektor Bosne i Hercegovine, ali, prema informacijama do kojih smo došli, ništa nije gotovo i on nije jedini kandidat.

Navodno, spominje se još jedan srbijanski stručnjak – Slavoljub Muslin.

Podsjetimo, Milošević je poznat kao igrač koji je odbio igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako je imao priliku. Također, imao je i velikih problema s ponašanjem, pogotovo pred odlučujuću utakmicu tadašnje Srbije i Crne Gore i BiH.

Muslin, s druge strane, imao je nekog uspjeha kao glavni trener, a uspio je i odvesti reprezentaciju Srbije na Mundijal, iako ih tamo nije vodio.

Uzorak je tu, može se pretpostaviti iz kojeg naroda dolazi novi selektor, a Muslina, prema našim informacijama, gura i jaka struja bliska vlastima RS. Uplitanje političara u izbor selektora nikad ne predstavljaju pozitivnu stvar.

Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.