x

Nekoliko razloga zašto posjetiti Egipat ove godine

Jedna od sjajnih stvari u vezi sa Egiptom je to što je svako doba godine odlično vrijeme za putovanje.

Smješten na sjeveru afričkog kontinenta Egipat ipak se smatra bliskoistočnom zemljom zbog usvajanja arapskog jezika i kulture, i postao je popularna destinacija na listi zahvaljujući drevnim znamenitostima kao što su piramide u Gizi u Kairu. Egipat takođe privlači ronioce iz cijelog svijeta zahvaljujući svojim živahnim grebenima i morskom životu.

Jedna od sjajnih stvari u vezi sa Egiptom je to što je svako doba godine odlično vrijeme za putovanje. Naravno, nije baš vruće tokom zimskih mjeseci, ali temperatura nikada ne pada niže od 19-21 stepen Celzijusa u popularnim destinacijama kao što su Kairo i Šarm El Šeik.


Egipat je nacija koja je preplavljena kulturom i prirodnim ljepotama, a ovog ljeta se održava dugoočekivani inauguracioni El Alamein International Boat Show, kada se bogata publika sprema da prisustvuje jednom od najvažnijih događaja u kalendaru.


Od 2. do 6. juna 2022. godine, kompanije za čamce iz cijelog svijeta pokazaće svoje raskošne kreacije – od luksuznih jahti i superjahti od milijardu dolara do manjih plovila poput ribarskih čamaca. Pružajući potencijalnim kupcima priliku da postavljaju pitanja i popnu se na čamce kako bi ih lično vidjeli, ako ste ljubitelj jahtinga onda je ovo događaj koji nećete željeti da propustite.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.