x

Nije imao šanse protiv korone: Goran je u nedjelju saznao da je pozitivan, a u utorak je preminuo!

Goran Aćimović Aćim (44), veliki navijač Partizana iz Lazarevca, preminuo je u utorak kasno uveče na Infektivnoj klinici u Beogradu od posljedica zaraze korona virusom.

On je nekoliko sati prije nego što je stavljen na respirator dobio pozitivan rezultat testa na virus koji hara svijetom.

Aćimović je prije više od 20 dana bio sa porodicom u BiH, odakle je njegova majka. Dva sata pošto je u Srbiji proglašeno vanredno stanje prešao je granicu sa Srbijom, gdje je dobio jasne instrukcije da on i cijela porodica idu u izolaciju. Tako je i učinio, piše Blic.


– Nekoliko dana poslije toga je dobio visoku temperaturu. Otišao je u Dom zdravlja i odatle su ga odvezli na Infektivnu kliniku. Deset dana je imao temperaturu poslije čega mu je bilo bolje, nije kašljao. A u nedjelju je dobio rezultat da je pozitivan na koronu. Samo nekoliko sati poslije toga je završio na respiratoru. Njegova bitka za život je trajala nešto više od 24 sata. Juče ujutro je porodici javljena tužna vijest koja ih je ostavila nijeme od bola – rekao je za Novosti član porodice Aćimović.

Aćimović je bio otac dvije kćerke, omiljen stanovnik Lazarevca i veliki navijač Partizana.


(Novosti)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.