x

Osvojio čak 36 trofeja

Nije to mala stvar: Dani Alves najtrofejniji nogometaš

Brazilski reprezentativac Dani Alves sinoć je ispisao stranice nogometne historije, nakon što je s PSG-om osvojio novi trofej.

Alves je u subotu učestvovao u pobjedi PSG-a nad Monacom (3:0), Parižani su stigli do trofeja Liga kupa, a Brazilcu je to bio ukupno 36. pehar u karijeri i time je nadmašio čak i Ryana Giggsa i Kennyja Dalglisha. Legende Manchester Uniteda i Liverpoola imaju po 35 trofeja.


Alves je čak 23 trofeja osvojio s Barcelonom, pet sa Sevillom, dva s PSG-om, dva s Juventusom i četiri s brazilskom reprezentacijom.

Šest puta je osvajao La Ligu, po pet puta Superkup Španije i Kup Kralja, četiri puta Superkup Evrope, tri puta Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo, dva puta UEFA kup i Kup konfederacija...


Obzirom da je PSG na pragu titule u Francuskoj, ubrzo će doći i do 37. trofeja, a vjerujemo da tu nije kraj nevjerovatnom dostignuću.

Inače, među igračima s najviše osvojenih trofeja su, pored nabrojanih Alvesa, Giggsa i Dalglisha, još i Vitor Baia (33), Wael Gomma (32), Zlatan Ibrahimović (32), Andres Iniesta, Pique i Messi ih također imaju više od 30, Pele 29, Xavi 28...


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.