x

Nissan se priprema za eru elektrifikacije svojih automobila

Japanski automobilski div priprema se za eru elektrifikacije svojih automobila. Novi koncept djeluje vrlo zanimljivo, izgleda odlično, dizajniran je u Europi i mogao bi postati pravi bestseller.


Nissan je jedna od japanskih proizvođača automobila koji ima dugu istoriju električnih automobila. Poznat je njihov Leaf, kao i odlični model Ariya. Ipak, ovo je nešto potpuno novo. Nazvali su ga Nissan Concept 20-23, a koji u stvari proslavlja 20. rođendan Nissan Design Europe (NDE) odjela koji se nalazi u Londonu, a ekipa je dizajnirala novi futuristički urbani model koji, morate priznati, izgleda odlično.

Concept 20-23 nije samo rođendanska proslava, nego njegov naziv utjelovljuje i Nissanov tradicionalni broj 23, a koji označava i trenutnu godinu. Inspiraciju za ovaj dizajn vezan je uz kompanijino višegodišnje učešće u Formula E takmičenju, radi se o sportskom hatchbacku sa troja vrata i odlične estetike i aerodinamike. Ističu se veliki točkovi, LED svjetla, kao i prepoznatljivi spojleri.

Unutrašnjost je minimalistička, ali funkcionalna, vidljiva su dva sjedala, no čini nam se kako nema mjesta iza njih tako da bi po dimenzijama mogao biti manji. Ako je ovo koncept urbanog električnog automobila kojeg nam nudi Nissan, budućnost bi mogla biti uzbudljiva. Na žalost, nisu otkrili nikakve tehničke podatke, tako da je ovo još uvijek u fazi visokog koncepta.

(Računalo.com)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.