x

Niste se naspavali? Isprobajte ove beauty trikove i oči će vam izgledati odmorno i svježe

Malo je onih koji si baš svaku noć mogu priuštiti osam sati sna. Baš zato, ponekad odmoran izgled treba “lažirati”, a tu na scenu stupa šminka.

Otkrivamo vam tri super make-up savjeta za odmorniji izgled očiju, jer ne trebaju baš svi znati da se niste naspavale!

#1 Pažljivo birajte korektor

Korektor je najbolji prijatelj umornih očiju, ali ako je pogrešno odabran, može imati potpuno suprotan efekat. Pregusti ili “prepuderasti” korektor može rezultovati neprirodnim i nelaskavim izgledom. Najbolji će efekt imati korektor lagane, hidratantne teksture koji će prekriti podočnjake i tamne krugove, a neće izgledati kao maska.

#2 Moć bijele olovke

Bijela olovka za oči posljednjih je godina jako popularna i ima moć da u trenu osvježi pogled. Crna olovka, s druge strane, na umornim će očima imati suprotan efekt. Odvažite se na malo drukčiji make-up i uvjerite se u čarobni efekat bijele ili neke druge svijetle nijanse olovke za oči.

#3 Uvijte trepavice

Uvijač za trepavice jedan je od “alata” koji se treba naći u vašoj make-up torbici. Osim što trepavice čini ljepšima, a pogled zavodljivijim, otvara oči i u trenu im daje odmorniji izgled. Sve će još bolje izgledati ako maskaru nanesete samo na vrhove.

(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.