x

Zenica

NK Steel City pobjednik Kupa NS ZDK! (Foto)

U Zenici je odigrano finale seniorskog Kupa Nogometnog saveza zeničko-dobojskog kantona (NSZDK), u kojem su se sastali zenički kantonalni ligaš NK Steel City (Čelični grad) i drugoligaš iz Visokog, NK Bosna. Zasluženu pobjedu, nakon preokreta, ostvarila je Zenička ekipa Steel City, osvojila Kup NS ZDK i tako ispisao historiju ovog mladog kluba iz Zenice.

Rezultat: NK Steel City – NK Bosna Visoko 2:1 (1:1);

Strijelci: 0:1 Amir Husnić u 16′, 1:1 Sanjin Subotić u 43′ i Nasudin Smriko u 67′.

Pehar pobjedniku Kupa NSZDK, kapitenu Steel Cityja, Denisu Imamoviću, uručila je Safija Mahmić, generalni sekretar NSZDK, a zahvalnice kapitenu Bosne Belminu Hindiji i predstavniku Steel Cityja, Jasminu Alajbegoviću, uručio je Benjamin Terzić, predsjednik takmičarske komisije NSZDK.

Utakmica je odigrana na „A“ terenu stadiona na Kamberovića polje po sunčanom i sparnom vremenu, + 33* C, pred oko 250 gledalaca.

Službena lica na utakmici bili su: Glavni sudija Semir Balić (Tešanj), pomoćnici, A1 Amel Starčević (Zavidovići), A2 Armin Mulabdić (Maglaj), delegat i posmatrač suđenja Mensur Hodžić (Zenica).

Sastavi ekipa:

NK STEEL CITY: Anel Suljić, Nermin Šišić, Haris Čajlaković, Bernad Imamović, Hasan Husejnović, Nermin Pašalić, Sanjin Subotić, Albin Biloglavić, Denis Imamović (cap), Mahir Jusić, Hamza Karabegović.

(Glavni trener Almir Karabegović, pomoćni trener Mustafa Čerim, predstavnik kluba Jasmin Alajbegović);

Na klupi Steel Cityja: Adi Terzo (golman), Nedim Dubičić, Aldin Kubat, Nasudin Smriko, Amar Vehabović, Muhamed Šut, Harun Tutumić, Muhamed Kadrić.

NK BOSNA: Hrnjić, Fejzagić, Merdić, Tarik Hindija, Belmin Hindija (cap), Husnić, Buza, Prcić, Jusić, Begić, Džudžević; (Glavni trener Omer Joldić, predstavnik kluba Avdo Seferović);

Utakmica je protekla fer i korektno. Vidjeli smo dosta prilika za golove, a puno više imala ih je domaća ekipa, Steel City. Ipak, u 16. minuti nakon kornera i konfuzije u redovima domaće ekipe, Bosna iz Visokog preko Amira Husnića dolazi do vodstva 0:1, koji je iz blizine samo skrenuo prizemnu loptu u gol.

Do kraja prvog poluvremena domaći tim imao je nekoliko sjajnih prilika preko Harisa Čajlakovića, Imamovića, te Hasana Husejnovića, koji je u 40. minuti pogodio i stativu. Ipak u 43. minuti nakon jedne lijepe akcije gol gostiju pogađa Sanjin Subotić za izjednačenje rezultata 1:1 i sa ovim rezultaom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu ofanziva domaćeg tima kojeg s klupe predvodi Almir Karabegović, a to im se isplatilo u 67. minuti kada sjajan gol nakon solo prodora po desnoj strani postiže rezervista Nasudin Smriko za preokret i vodstvo ekipe Steel Cityja rezultatom 2:1. Do kraja utakmice bilo je nekoliko prilika pred golom gostiju, ali i domaće ekipe, ali promjene rezultata nije bilo. Na kraju konačnih 2:1 za ekipu Steel Cityja i sasvim zaslužena pobjeda nad ekipom Bosne, koja se takmiči u rangu više nego pobjednik finala.

Plasmanom u finale Kupa ZDK, obje ekipe su obezbjedili učešće u daljem takmičenju kroz Kup FBiH. U dosadašnjim utakmicama u Kupu, ove sezone, Steel City je u osmini eliminisao NK „Žepče 1919“ sa 3:0* (p,f.), u četvrtfinalu NK Krivaju u Zavidovićima sa 1:2, te u polufinalu, kod kuće, FK Borac iz Jelaha sa 1:0.

Inače, oba kluba učestvuju u završnici Kupa FBiH i juče su saznali protivnike u prvom kolu. NK Steel City (Čelični grad) je domaćin, 30.8.2023.godine, ekipi NK Kolina iz Ustikoline, a u eventualnom prolasku u drugo kolo Kupa su domaćini Jedinstvu iz Bihaća (13.9.).

NK Bosna je dobila NK Romari Vitez. Utakmica se igra 30.08.2023. u Visokom. Ako Bosna izbori plasman u drugo kolo u goste im dolazi NK Zvijezda Gradačac (13.9.).

.

..

.

.

.


Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.