x

Nogometna sutkinja preminula pri porođaju carskim rezom, oglasio se i Milan!

Nogometna sutkinja Marika Galizia (27) preminula je pri porođaju carskim rezom u bolnici San Paolo u Savoni, a ova tužna vijest potresla je Italiju i čak se slavni Milan oglasio i izjavio saučešće porodici.

Galizia je preminula nakon što je rodila dječaka, a mediji u Italiji dalje navode da je novorođenče stavljeno u inkubator i da je u kritičnom stanju budući da mu krvotok ne funkcioniše.

Dodaje se da je uzro smrti najvjerovatnije embolija plodnom vodom, a da su doktori nakon svega bili šokirani jer je na rutinskim pregledima prije zahvata sve bilo u najboljem redu.


Udruženje nogometnih sudija Italije opisalo je Mariku kao odličnu i svjesnu osobu koja je svoj posao odrađivala na nježan način i bez previše konflikta, a suđenjem nogometnih utakmica bavila se 11 godina.


"Sad možemo samo otvoriti dlanove prema gore i pitati se zašto. Zašto baš Marika!? Pozdrav, Marika, i sretan ti put", napisali su talijanski suci.

O svemu se oglasio i slavni Milan koji je pružio podršku njenoj porodici.

"Žena, majka, strast prema nogometu: Želimo pružiti podršku porodici Marike Galizije i molimo se za njeno dijete", saopćili su iz AC Milan.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.