x

Ogawa nokautiran

Nokaut decenije u borbi za pojas: Cordina jednim udarcem "ugasio svjetlo"

Velški bokser Joe Cordina pobijedio je nokautom Kenichija Ogawu sinoć u Cardiffu. 

Kandidat za titulu završio je meč u drugoj rundi brutalnim udarcem u bradu protivnika. Bokserski promotor Eddie Hearn govori o "nokautu decenije".

Cordina, koji se bori za titulu, je Velšanin, pa je na papiru bio u prednosti pred Japancem Ogawom u vidu vlastite publike. Prema predviđanjima kladionica, favorit za pobjedu bio je i kandidat za naslov. Međutim, nije se očekivalo da borba završi tako brzo. 


Velšanin je u drugoj rundi poslao Japanca na pod. Ogawa je spustio gard, što je iskoristio njegov suparnik koji ga je savršeno pogodio pakleno snažno ravno u bradu. Ogawa je pokušavao ustat, nije uspio, pa je sudac prekinuo borbu .

Nokaut je ostavio dojam ne samo na publiku koja je gledala nastup u Cardiffu, već i na ljude povezane sa svijetom boksa .


"Vau. Nokaut godine ili decenije", komentarisao je poznati bokserski promotor Eddie Hearn, koji je prije borbe izjednačio šanse oba igrača za pobjedu.

"Mislim da je Joe Cordina nevjerojatan talent, ali nikada se prije nije borio na ovoj razini", zaključio je i dodao da bi se Velšanin trebao boriti agresivno i pokušati završiti borbu prije vremena, što je ovaj na kraju i uradio.

Pogledajte kako je to izgledalo.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.