x

Novi Dodge Charger i sa benzinskim motorom

Iako su Amerikanci prvo tvrdili da nema šanse za verziju s motorom s unutrašnjim sagorijevanjem, sada očigledno mijenjaju smjer.

Novi Dodge Charger će takođe izaći na tržište s benzinskim motorom.

Dodge Charger u svojoj novoj generaciji izaziva mnogo kontroverzi.

Još uvijek je prototip, ali vrlo blizu proizvodnje. Američka marka sprema se za tržišni debi ovog automobila – a što je bliže, dobijamo više informacija o … verziji motora s unutrašnjim sagorijevanjem.

Kako se čini, Dodge možda ima asa u rukavu koji će pomiriti ljubitelje ovog modela. Ipak, to nije motor kakav biste očekivali u ovakvom automobilu.

Kako javlja Mopar Insiders, Dodge Charger će dobiti Hurricane motor.

Govorimo o 3.0 R6 motoru koja se trenutno koristi u Jeep Grand Cherokee. Prema Mopar Insidersima, takav motor bi trebalo da ide u Charger u standardnoj verziji.

U početku se radi o varijanti od 510 konjskih snaga koja će savršeno funkcionisati u ovom automobilu.

Izbor motora sugeriše da Dodge želi da se želi takmiči s Mustangom i zgrabi dio tržišta za sebe.

Ne može se poreći da elektrifikacija u SAD-u napreduje drugačijim tempom i da je potražnja za automobilima s unutrašnjim sagorijevanjem još uvijek velika.

Bila bi šteta ne iskoristiti takvu priliku za privlačenje novih kupaca brendu.

Međutim, to ne znači da će Charger izgubiti električnu varijantu. Charger Daytona, odnosno top verzija, na tržište će stići samo u obliku električnog automobila.

Sve govori da će Dodge gotovo sve detalje s prototipa prenijeti na serijski automobil. Ovde takođe govorimo o staklenom krovu koji ostavlja odličan vizuelni utisak.

Nakon godina uspjeha s Challengerom i Chargerom, ovo je veliki izazov za Dodge.

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.