x

Ništa od povratka V8 motora u Mercedes-AMG C i E klasu

Debata o potencijalnom povratku V8 motora u Mercedesove AMG modele C63, koji sada koristi plug-in sistem s četiri cilindra, i E63, s motorom s šest cilindara, dobija nastavak.

Naime, Mercedes navodno nema nameru da vrati V8 motor u ove modele, uprkos ranijim spekulacijama koje su sugerisale suprotno.

Glasine koje su se nedavno proširile navodile su da su kupci nezadovoljni novim četverocilindričnim AMG modelom s 680 KS, čak i kad se uzme u obzir da je ovaj model snažniji za 170 KS od modela M3.

Međutim, novi izvještaji iz Njemačke, zasnovani na izvorima unutar AMG-a, naglašavaju da neće biti povratka V8 motora u pomenute modele. Ove informacije su u suprotnosti sa ranije objavljenom izvještaju u američkom časopisu Car and Driver.

Ugledni njemački časopis Auto Motor und Sport potvrdio je da neće biti V8 motora citirajući neimenovanog insajdera iz AMG-a. Prema njihovim riječima, izvještaj Car and Drivera o povratku V8 je "čista besmislica". Ova osoba je takođe potvrdila da strategija pogonskih sklopova za modele C63 i E63 ostaje nepromenjena, prenosi Autoklub.

Dok se strasti ne smire oko ove teme koja intrigira automobilsku zajednicu, Mercedes zadržava svoju zvaničnu tišinu, ne komentarišući glasine. S obzirom na to, ostaje neizvjesno da li će V8 motor ikada ponovno biti dio AMG C63 i E63 serije.

(Telegraf.rs)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.