x

Zenica

Obilježen Dan Srednje škole za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje! (FOTO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Srednja škola za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Zenica danas je upriličila prigodnu svečanost kojom su obilježili 31. godišnjicu od osnivanja ove škole.

Na početku svečanosti, prisutne je pozdravila i dobrodošlicu izrazila Nadira Polimac, direktorica Škole.

Potom je uslijedio raznovrstan i zanimljiv, humorističan kolažni program u kojem su se predstavili članovi recitatorske i dramske sekcije. Osnovna djelatnost ove škole, koja je osnovana 1.11.1988. je obrazovanje, odgoj i osposobljavanje učenika koji zaostaju u psihičkom i tjelesnom razvoju i koji nisu u stanju savladati programske sadržaje redovne srednje škole. 


U ovoj školskoj godini, JU Srednja škola za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Zenica obrazuje i osposobljava učenike za četiri PK i KV zanimanja: bravar, krojač, autolakirer i cvjećar. Škola raspolaže sa šest učionica, četiri radionice (bravarska, autolakirerska, krojačka i cvjećarska) i tri plastenika koje koriste učenici koji se obrazuju za zanimanje cvjećar. U ovoj školi se obrazuju učenici koji dolaze sa područja cijele Federacije BiH, a najviše iz ZDK i susjednog SBK.


Prije dvije godine, zahvaljujući ulaganjima Vlade ZDK i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK izvršeno je energetsko utopljavanje kompletnog objekta (tri škole) na Bilmišću, te je urađena i sanacija krovova na školskim radionicimaa koje koriste učenici ove škole i SMŠ Mladost. Turska razvojna agencija TIKA je finansirala kompletnu rekonstrukciju, uređenje i opremanje jedne učionice. Pomenute investicije su doprinijele značajnom poboljšanju uslova za rad i učenje u ovoj školi, zbog čega se direktorica Polimac zahvalila donatorima, posebno Mensuru Sinanoviću, ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.