x

Kazna poništena

Ogromna prašina u Španiji zbog odluke Suda o Robertu Lewandowskom

Napadač Barcelone Robert Lewandowski (34) suspendovan je od strane La Lige na tri utakmice zbog crvenog kartona dobijenog u duelu s Osasunom neposredno pred reprezentativnu pauzu, a danas je iz čelništva La Lige stigla vijest kako se poljskom napadaču dopušta nastup protiv Espanyola, a to je razbjesnilo sve u ovom katalonskom klubu.

Robert Lewandowski je zbog crvenog kartona trebao propustiti sutrašnji meč La Lige protiv Espanyola, te još dvije utakmice katalonskog velikana u prvenstvu Španije.

Xavi Hernandez je tokom kompletne sedmice pripremao ekipu bez Lewandowskog, ali je 24 sata pred utakmicu stigla vijest kako iskusni napadač ipak može na teren.


Donio ju je Arbitražni sud u Madridu koji je saopštio da bi tako velika suspenzija od tri utakmice bila nenadoknadiva šteta za Barcelonu i poništio je kaznu.

"Robert Lewandowski može igrati u meču protiv Espanyola nakon što je Arbitražni sud u Madridu suspendovao kaznu koju je izrekla Disciplinska komisija La Lige", saopšteno je.

Ova odluka je razbjesnila Espanyol. Ovakvu su odluku nazvali posve neobičnom.


"Ovakva odluka 24 sata prije utakmice je itekako neobična, posebno kada se zna da su ranije odluku o suspenziji kazne odbila vodeća tijela La Lige", navodi se u saopštenju Espanyola i dodaje se:

"U odluci se navodi nenadoknadiva šteta za Barcelonu, a niko ne procjenjuje štetu za rivale i konkurenciju. Smatramo ovu odluku nepravednom, posebno jer je donijeta 24 sata pred utakmicu", između ostalog se navodi u saopštenju tma iz Barcelone.

Trener Barcelone Xavi Hernandez pošteno je priznao da su u Espanyolu s pravom ljuti i da je Arbitražni sud poprilično zakasnio s odlukom.

"Shvatam da su veoma ljuti zbog odluke. Ne znamo šta će biti dalje, ali odluka trenutno suspendovana. Vidjet ćemo, možda mu smanje kaznu", rekao je Xavi i dodao je:

"Za odluku smo saznali na kraju treninga. Radili smo smatrajući da neće igrati. Nije dobro što smo tako kasno saznali. Iznenađeni smo, ali sretni. Kazna koju je dobio nije bila fer", poručio je Xavi.


Meč Barcelona - Espanyol igra se sutra od 14 sati, a Lewa će sigurno biti najsretniji zbog činjenice da mu je suspenzija za sada pod arbitražom.

Poljski napadač je ove sezone u La Ligi odigrao 14 utakmica i ima učinak od 13 golova i četiri asistencije.

Izvor: sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.