x

PRIJE PAKOVANJA

Olakšajte sebi čišćenje roštilja pomoću aluminijske folije

Srećom, težak posao možete zaobići jednostavnom kuglicom od aluminijske folije


Ljetne vrućine nestaju, a to znači da je vrijeme da počnete razmišljati o najboljem načinu spremanja vašeg roštilja ove zime. Ali prije nego što spremite u garažu ili vrtnu kućicu, morate očistiti svoj roštilj kako bi bio u vrhunskom stanju.

Beskonačno ribanje

Između zapečene masnoće i beskonačnog ribanja, u tom zadatku ne uživaju čak ni najentuzijastičniji roštiljari.

Srećom, težak posao možete zaobići jednostavnom kuglicom od aluminijske folije.

Zamislite svoju loptu od aluminijske folije kao improviziranu strugalicu od čelične vune. Nazubljeni rubovi nastali kada zgužvate list alu-folije djeluju slično finim, oštrim vlaknima koja se nalaze u čeličnoj vuni. Oni hvataju ostatke poput komadića mesa i zagorjelu masnoću koja je natopljena na vašim žicama roštilja dok pomičete alat za čišćenje naprijed-natrag.

Možete koristiti sredstvo za čišćenje roštilja ili pećnice kao pomoć u procesu, ali činite to samo na otvorenom ili uz odgovarajuću ventilaciju. Aktivni sastojak ovih sredstava za čišćenje, natrijev hidroksid, reagira s aluminijem stvarajući vodik i druge plinove.

Komad alu-folije trebao bi biti širok otprilike kao vaš roštilj. Jednom rukom izmrvite plahtu u čvrstu kuglu veličine vaše šake.

Ideja je da prelazi preko nekoliko rešetki odjednom, a ne da klizi kroz njih. Ako želite, možete naložiti ili uključiti svoj roštilj nakratko. Toplina će pomoći u otpuštanju ostataka hrane i ulja koji prljaju površinu roštilja.

Pazite da se ne opržite

Samo ga nemojte pustiti da radi dugo ili ćete riskirati opekotine na vrelom metalu dok pomičete kuglicu od folije preko roštilja.

Ako stvarno želite zaštititi svoju kožu, koristite hvataljke ili rukavice otporne na toplinu. Okrenite ploču za roštilj da očistite drugu stranu, prijeđite čistom krpom preko obje strane i gotovi ste.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.