x

ARHITEKTONSKO ČUDO

Omaž klasičnoj eleganciji: Dom na brežuljku više od luksuzne rezidencije

Grandiozni stubovi, veličanstveni lukovi i detalji dodaju klasičnu estetiku

Ugnježdena na bujnom brežuljku s panoramskim pogledom na selo, Verdant Hill vila je arhitektonsko čudo koje je dizajnirao Mohamad Husein Rabani Zade (Mohammad Hossein Rabbani). Ova vila u Engleskoj je više od pukog doma. Ona je omaž klasičnoj eleganciji, ali i savremenoj održivosti.


Inspirativni vrtlozi

Vanjski izgled vile odmah privlači pažnju svojim intrigantnim, fluidnim stilom, koji nudi glatki, besprijekorni finiš koji prevazilazi vrijeme. Grandiozni stubovi, veličanstveni lukovi i detalji dodaju klasičnu estetiku, ali vila se također fokusira na ekološku odgovornost.


U dizajn su integrirani solarni paneli, sistemi za sakupljanje kišnice i energetski efikasni aparati, čineći je ekološki prihvatljivom onoliko koliko je elegantna. Po ulasku, dočekat će vas predsoblje ukrašeno prahistorijskom umjetnošću, kao omaž bogatoj historiji ovog područja.


Dekor, inspiriran engleskim selom, obavija vas u toplom, prijateljskom ambijentu, stvarajući besprijekornu kombinaciju starog i novog, veličanstvenog i intimnog. Ono što Verdant Hill vilu zaista izdvaja su inspirativni vrtlozi koji ukrašavaju plafone dnevnog boravka i trpezarije, dodajući razigranost u inače klasičnu atmosferu vile.


Živa slika

Ova smjela nota dodaje sloj nestašluka eleganciji koja predstavlja njenu bazu i suštinu. Prozori okviruju okolinu kao živu sliku, pružajući stalnu vezu s ljepotom napolju. Verdant Hill Manor je više od luksuzne rezidencije. Sa svojim raskošnim pogodnostima, zadivljujućim pogledima i neočekivanim detaljima, ona nudi životno iskustvo koje je izvanredno.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.