x

NE ZNA ŠTA ĆE OD KEŠA, NJEGOV KANAL U TOP 100 NA SVIJETU

Omčo iz Bihaća preko advokata otkrio istinu o svojoj zaradi: Nisu tačni navodi da zarađujem tolike iznose novaca!

NAPOMENA: Ovaj članak je editovan nakon oglašavanja advokata Omera Nadarevića Omče, te su ispravljeni prethodno napisani navodi o zaradi jutjubera. 

Omer Nadarević iz Bihaća, poznatiji kao Omčo, nalazi se na prvom mjestu na Balkanu po broju pratilaca i pregleda na Jutjubu. Prema najnovijim podacima, Omčo na istoimenom Jutjub kanalu ima dva miliona i 92.000 pratilaca, pa je tako prestigao i Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

Ipak, ono što mnogima u regionu nije poznato jeste činjenica da se Omčo sa svojim timom okrenuo i stranom tržištu, te je tako pokrenuo i kanal Fat TV, koji broji čak šest miliona i 59.000 pretplatnika.


Sudeći prema platformi Socialblade, kao i onom što se može vidjeti na Omčinom "stranom kanalu", Omčo je u posljednjih 30 dana imao skoro četiri milijarde pregleda - što ga stavlja u najgledanijih 100 kanala na Jutjubu u svijetu, a u kontekstu jutjubera je u prvih pet! Tako se iza Omče nalazi i poznati Pew Die Pie, koji u posljednjem mjesecu bilježi skoro duplo manje pregleda.


Zbog tolike popularnosti na YouTube-u mediji su nagađali koliko iznosi zarada jutjubera. Dovodile su se razne cifre, a pisalo se kako je to i do 20.000 eura na dnevnom nivou, kako je pisalo u našem članku. Međutim,  bosanskohercegovački youtuber Omer Nadarević Omčo se preko svog punomoćenika advokata Edina Jakupovića oglasio i otkrio kako su navodi medija o zaradi lažni i neistiniti. 

U nastavku prenosimo demanti u cjelosti:

"Ne poričemo i istina je da Nadarević Omer zv. Omčo iz Bihaća ima veliki broj pratilaca i pregleda na Jutjubu (YouTube-u). Istina je da Nadarević Omer zv. Omčo svojim radom ima i strano tržište, na kojem također ima veliki broj pregleda. Međutim, nije istina i netačni su navodi da Nadarević Omer zv. Omčo zarađuje iznose novca koji su ranije navedeni u članku.

Ovo su neistine, sa diskriminirajućim namjerama o zaradi Nadarević Omera. Svi ovi navodi o njegovoj zaradi su neistiniti, te zahtijevamo da se u konkretnom slučaju poštuju etički principi i štiti profesionalni integritet novinarstva kada su u pitanju izvori informacija. Objavljeni članak je povrijedio kodeks novinarstva kada je u pitanju privatnost, te u tom smislu zbog nepotpunih i neistinitih činjenica dovedena je u opasnost i sigurnost i život Nadarević Omera zv. Omče i njegove porodice.

Slijedom toga Nadarević Omer u cijelosti poriče činjenice o njegovoj zaradi i tvrdi da su iste natačne, što se lako može provjeriti."


.

.

.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.