x

On je izazvao nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić: Turčin Alsin Levent nema njemačko državljanstvo, vozio pijan i bez dozvole tuđi automobil!

Turčin Alsin Levent (35) je vozač koji je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić, a povrijeđen Šaulićev kum Slobodan Stojadinović, saznaju "Večernje novosti".

Vozač se vodi kao uhapšen, ali on nije u zatvoru, već je u bolnici, zato što je povrijeđen i pod stalnom je prismotrom policije, otkriva izvor koji posjeduje zvanične informacije iz policije. Navodno, bio je i pod dejstvom alkohola.

Generalni konzulat Republike Srbije u Dizeldorfu nema zvanične informacije da se postupak obdukcije pokreće zbog konkretnih sumnji u uzrok smrti tragično preminulog pjevača Šabana Šaulića u konzulatu.


- Nama je rečeno da je obdukcija uobičajena procedura i da je državni tužilac uvijek u mogućnosti da samostalno odluči da li će da izda nalog za takav postupak - kaže generalni konzul u Dizeldorfu Branislava Perin Jarić.

- Njegovo mišljenje je bilo da treba da se uradi obdukcija i onda su sve ustanove sa policijom dalje usmjerene ka tome. Doktori su nas obavijestili da su oni u obavezi da predaju tijelo Pogrebnom institutu, gdje će se taj postupak obaviti. Mi još nemamo izvještaj tužioca, dobićemo ga - objašnjava Branislava Perin Jarić.


Ona naglašava da nije uobičajeno da dođe do takvih posjeta u obdukcionom postupku, ali da je tužilac izašao u susret, da je ispoštovano sve što je obećao, kao i da je porodica veoma zahvalna zbog takvog odnosa.

Prema nalogu državnog tužioca posmrtni ostaci su iz bolnice u utorak ujutro prebačeni u Pogrebni institut, gdje će u četvrtak biti obavljena obdukcija.

- Obudkciju će obaviti tim iz Minstera, kako je naložio tužilac - objašnjava Perin Jarić.


- Uobičajeno taj postupak traje oko tri sata, a onda slijedi prikupljanje dokumentacije za dalji transport posmrtnih ostataka u Srbiju, koje obavlja Generalni konzulat sa njemačkim institucijama. Kada dobijemo tzv. pasoš za umrlog i ostale potrebne papire, onda se zajedno sa porodicom odlučuje kada će telo biti dopremljeno u zemlju. Može se očekivati da će i taj dio procedure biti gotov u četvrtak, jer je potrebno nekoliko sati da se sakupi dokumentacija.

Njegovo tijelo će se, poslije sutrašnje obdukcije, avionom Vlade Republike Srbije biti prebačeno u Beograd, odakle će ga preuzeti nadležne službe i transportovati u kapelu na Novom groblju. Sahrana kralja narodne muzike Šabana Šaulića biće najvjerovatnije u ponedjeljak.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.