x

Osvježenje ponude

Opel pripremio novi turbobenzinski motor za Insigniju

S novim turbobenzinskim motorom najveći Opelov model dobio je i novu generaciju modernijeg i intuitivnijeg multimedijalnog sistema.

Opel je u sklopu diskretnog osvježavanja svog najvećeg modela za kupce pripremio novi 1,6-litarski četverocilindarski turbobenzinski motor s direktnim ubrizgavanejm goriva koji raspolaže s 200 konjskih snaga i 280 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za prijenos snage na prednju osovinu zadužen je ručni 6-stepeni ili automatski 7-stepeni mjenjač.


Novi motor nudit će se u sve tri karoserijske opcije (Grand Sport, Sports Tourer i Country Tourer), a Insignije će u kombinaciji s automatskim mjenjačem biti standardno opremljene i adaptivnim ovjesom. Prosječna potrošnja goriva iznosi od 5,3 do 5,6 litara na 100 pređenih kilometara.


Insignia Grand Sport s ručnim mjenjačem od 0 do 100 km/h stiže za 7,7 sekundi i razvija 235 km/h, a s novim motorom Opel je pripremio i novu generaciju multimedijalnog sistema kojim upravlja preko 8-inčnog displeja, a sistem se u najboljoj verziji krije iza naziva Multimedia Navi Pro s kojim se opciono može kombinovati i head-up display.


Cijena osnovnog modela (Grand Sport) s novim motorom i ručnim 6-stepenim mjenjačem u Njemačkoj iznosi 35.195 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.