x

FORMULA 1

Ferstapen pobijedio u Japanu i donio Red Bullu naslov

Nizozemcu je to 48. pobjeda u karijeri, a također je osvojio dodatni bod za najbrži krug u Suzuki

Vozač Red Bulla Maks Festapen (Max Verstappen) pobijedio je u utrci Formule 1 za Veliku nagradu Japana u Suzuki, povećao prednost u ukupnom poretku i svojoj ekipi donio drugi naslov zaredom u konstruktorskom prvenstvu.

Nizozemcu je to 48. pobjeda u karijeri, a također je osvojio dodatni bod za najbrži krug u Suzuki. Od 16 utrka ove sezone Ferstapen je pobijedio na 13, te već na sljedećoj utrci u Kataru može osvojiti naslov jer ima ogromnih 177 bodova više od ekipnog kolege Meksikanca Sergia Pereza.

Austrijsko-britanska trkaća ekipa Red Bull uspjela je slaviti šest utrka prije kraja sezone na domaćoj utrci motornog partnera Honde unatoč odustajanju Sergia Pereza u drugom Red Bullu. Red Bull Racing dosad je skupio 623 boda, više nego dvostruko više od Mercedesa na drugom mjestu. Ovo je ukupno šesti konstruktorski naslov za Red Bull.

Drugo mjesto zauzeo je vozač McLarena Lando Noris (Norris), a treći je bio njegov ekipni kolega Australac Oskar Piastri (Oscar), što mu je bilo prvo postolje u karijeri. Četvrto mjesto zauzeo je vozač Ferrarija Šarl Lekler (Charles Leclerc), peti je bio vozač Mercedesa Luis Hamilton (Lewis), a šesti vozač Ferrarija Karlos Sains (Carlos Sainz).

Sljedeća utrka u prvenstvu na rasporedu je za Veliku nagradu Katara 8. oktobra.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.