x

OPROŠTAJ OD LEGENDE: Sahranjen Boki Milošević! (FOTO)

Kažu doći će prijatelji da te isprate na vječni počinak. Ti ne ideš nigdje, ostaješ vječno sa nama. Hvala ti za rođendane, lekcije, smjernice, glas razuma, za upozorenja, mekike na plaži, vožnju brodićem, za gratis nastupe u mom vrtiću. Hvala ti na snazi kad je trebalo da me pustiš da odem, a zapravo nikad i nisam. Hvala ti za brata, za sestre, jer je to najveće blago koje si nam ostavio. Za javnost je to muzika, za nas ono što ostajemo jedni drugima!

Ovo je pismo koje je nastarija kćerka maestra na klarinetu Božidara Bokija Miloševića - Gordana poslala iz Amerike, a u četvrtak ga je drhtavim glasom pročitala njena sestra Tijana, ispred Crkve Svetog Nikole na Novom groblju u Beogradu gdje je sahranjen legendarni muzičar. Tijana je zatim pročitala i pismo brata Milana iz Kanade, koji takođe nije bio na sahrani.


Emotivnim riječima od dugogodišnjeg kolege i prijatelja Bokija Miloševića, koji je preminuo u nedjelju uveče u Beogradu u 86. godini, oprostili su se i Merima Njegomir i Bora Dugić. Zatim su okupljeni velikom umjetniku uputili posljednji aplauz, dok su iz zvučnika dopirali zvuci Bokijevog klarineta i jedne od njegovih omiljenih kompozicija "Zov sa planine".


Ispred crkve, gdje se nalazio kovčeg sa tijelom slavnog muzičara prekrivenim cvijećem, već oko 13 sati počeli su da pristižu prijatelji, saradnici i kolege velikog umjetnika kako bi mu odali posljednju počast. U tišini su prilazili Bokijevim neutješnim kćerkama, violinistkinjama Tijani i Kseniji Milošević, supruzi Biljani i zetu Saši Milioševiću Maretu kako bi im izjavili saučešće.


Gotovo cijela srpska estrada bila je u četvrtak na ispraćaju muzičke legende. Od čarobnjaka na klarinetu koji je ostavio dubok trag u našoj muzici oprostili su se Snežana Đurišić, Nada Topčagić, Vera Matović, Dragan Aleksandrić, Milena Plavšić, Dejan Petrović, Ljubiša Pavković, Mirko Kodić, Oliver Njego, Saša Matić, Čeda Marković...



(Novosti.rs)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.