x

vozio pijan i bez ruku

Otac vozača BMW-a koji je odvezao Jovanu u smrt porodici poslije sahrane rekao: Pa brate, dešava se!

Djevojka Jovana Janković (18) iz Grabovnice, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u nedjelju ujutru kod sela Guberevac kada se automobil marke BMW u kome je bila sa trojicom prijatelja isprevrtao, sahranjena je jučer.

Njenoj sahrani prisustvovali su mještani Velike Grabovnice, ali i školski drugari i profesori slomljeni od tuge za svojim odlikašem. Jovana je u smrt otišla vraćajući se sa nastupa Slobe Radanovića u jednom noćnom klubu u Leskovcu.

O neizmjernoj tuzi koja je zaposjela dom Jankovića, ali i bijesu što je Jovanu u smrt BMW-om povezao pet godina stariji Predrag Nikolić iz Male Grabovnice, koji je bio pijan i nasilnički nastrojen, pored tinejdžerke vozio je još dvojicu devetnaestogodišnjih mladića, govori njen otac Srđan Janković, zaposlen u Vojsci Srbije.


"Moj život nema smisla od prije tri dana kad sam izgubio kćerku, a do kraja života ću goniti krivca dok ne bude pravedno osuđen. Maštali smo o svijetloj budućnosti, a šta sada?! Jovana je 23. decembra proslavila punoljetstvo. Moje divno dijete, koje danas sahranjujemo na 40. rođendan moje žene, njene majke. Bili smo naručili tortu... Mali brat ne može da shvati da više nema sestru, a zbog čega sve? Zbog majmuna koji je pijan vozio bez ruku troje tuđe djece. Uzeli smo iz njegovih prokletih kola flašu od viskija kao dokaz da je vozač pio i u automobilu", plačući kaže nesrećni Srđan.


Za njega je uznemirujuće to što je njegovo dijete naslutilo tragediju kada je vidjela kako Predrag vozi. Tvrdi da ga Jovana nije poznavala dobro i da je njegov auto sjela zbog druga Andrije S. koji je sin očevog prijatelja.

"Jovana je krenula kući da se vrati taksijem, ali su je njih trojica ubijedili da krene sa njima. Ona je imala grupu na kojoj je komunicirala sa pet drugarica i prvo im je napisala 'Strah me'. Drugarice je nakon toga pitaju 'Zašto si krenula sa njim?', a onda im piše: 'On je mrtav pijan', 'Vozi bez ruku', 'Vozi u suprotnoj traci'. Vidjelo se da je slutila da će se desiti tragedija", ispričao je Srđan.


Kćerkinu prepisku sa drugaricama, kao i druge dokaze, Jovanin otac je predao tužilaštvu koje vodi istragu. Kako je preživio da vidi prizor na mjestu gdje mu je nastradala nasljednica, ni njemu nije jasno.

"Vozio je sigurno manijački jer je automobil odletio 150 metara. Jovana se nikada nije plašila vožnje jer i ja vozim 130-140 na otvorenom putu pa nikada nije rekla da usporim ili da je strah", ističe Janković.


Otac vozača brani sina

Srđan Nikolić, otac vozača BMW Predraga Nikolića, inače, vlasnik ciglane u Guberevcu, posjetio je porodicu nastradale Jovane gdje je izjavio saučešće svom imenjaku. Otac poginule djevojke kaže da se naježio od riječi Nikolića.

"Otac vozača je bio kod mene i rekao mi je: 'Pa brate dešava se, ajde da to sredimo i sami riješimo'. Nisam mogao da vjerujem da tako nešto da kaže", zaključuje slomljeni otac.

.

.

.

(MONDO/Republika)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.