x

OTKRIVENO: Zadrugari SVAKOG utorka ISTOG dana NAPUŠTAJU imanje! Idu na OVO mjesto u SPOLJNI svijet! (FOTO)

Učesnici rijalitija "Zadruga" već devet mjeseci obitavaju na Pinkovom imanju na obodu Šimanovaca, mjesta u kom živi nešto više od 3.000 duša i do koga se auto-putem stiže za desetak minuta iz Beograda. Pravilo je da zadrugari nemaju nikakav kontakt sa spoljnim svijetom i da ne dobijaju nikakve vesti iz stvarnosti. Jer, njihov svijet je - rijaliti. Tako su odlučili, tako su se dogovorili potpisujući ugovor sa produkcijom na osnovu koga dobijaju fine honorare.

Međutim, takmičari ipak napuštaju imanje na kome se nalazi Bijela kuća. I to svake nedjelje, istog dana - utorkom!

Da bismo provjerili šta se tu zapravo zbiva, uputili smo se direktno u Šimanovce. Ne na rijaliti imanje u Pinkovom studiju, nego baš u centar ovog sremskog mjesta, piše Srbija Danas.

Kada smo ih upitali za "Zadrugu", većina mještana nam je kao iz topa odgovaralo da ih rijaliti ne interesuje, da ga ne gledaju i da nisu upućeni šta se tamo zbiva.

- Zadruga? Šta će mi to? Još mi samo ona fali pa da me još jače boli glava u životu - poručio je stariji gospodin u centru sela, a njegove riječi na sličan način ponavljaju i ostali.

Možda mještani nisu iskreni kada kažu da ne prate "Zadrugu" i da ih ona ne zanima, ali su zato bili vrlo ljubazni i pomogli su nam da otkrijemo gdje to zadrugari redovno izlaze.

Iskusni kafedžija iz kafane u centru naselja, rekao nam je da oni sa obližnim imanjem nemaju nikakve dodirne tačke. A onda nam je odgonetnuo misteriju.


- Mi od "Zadruge" ne vidimo ništa. Daleko je to od nas, niko tamo ne ide. Čak i publika koju vidite u emisijama ne stiže iz Šimanovaca, nego ih dovoze iz Beograda. Naši neće tamo da idu. Nemamo mi nikakav kontakt sa tim šouom. Jedino što svakog utorka u naš market u centru sela stižu zadrugari u nabavku. I u pekaru preko puta. Dolaze u pratnji obezbjeđenja i ne zadržavaju se dugo. To je sve što mi vidimo od "Zadruge" iz prve ruke - objasnio nam je konobar koji nije želio da otkrivamo njegov identitet.


Dakle, učesnici rijalitija "Zadruga", svake nedjelje stižu u centar Šimanovaca i posjećuju market ne bi li obavili nabavku koja se radi utorkom - nakon izbora novog vođe i raspodjele budžeta. U kupovinu ide vođa koji je te nedjelje na čelu "Zadruge", a odnedavno sa njim ide još nekoliko učesnika da mu pomogne, a njih biraju izvlačenjem imena za čuvenim stolom u Bijeloj kući.


Prodavnica i pekara na fotografijama iznad, i njena bliža okolina, jedina je stvar koju zadrugari vide iz spoljašnjeg svijeta. A neki su tamo punih devet mjeseci - od samog starta "Zadruge".


(Srbija Danas)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.