x

REVIJALNOM UTAKMICOM

Otvoren rekonstruisani pomoćni stadion na Grbavici

Tanović je istakao da su dobili teren po svim evropskim standardima, na kojem se mogu igrati i međunarodne utakmice.

Revijalnom utakmicom omladinskih selekcija fudbalskih akademija FK Željezničar i FK Sarajevo otvoren je rekonstruisani pomoćni stadion na Grbavici.

Predsjednik Uprave FK Željezničar Edis Kovačević kazao je da je ovo važan projekat jer će na tom pomoćnom stadionu trenirati polaznici Omladinske škole FK Željezničar.

Teška situacija

- Svi znamo da je budućnost u našoj djeci i zaista će imati predivne uslove za trening i nadamo se da ćemo dobiti novog Edina Džeku i ostale. Raduje me to i ovaj teren će doprinijeti razvoju naše škole, igrača, trenera - naglasio je Kovačević.

Kovačević je istakao da su zatekli Omladinsku školu u teškoj situaciji i radili, ali da ovo nešto što svako dijete može sanjati.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović rekao je da je rekonstrukcija pomoćnog terena na Grbavici jedan od najkapitalnijih projekata za koji je ta općina izdvojila više od 400.000 KM.

- Ovaj teren je trebao davno biti otvoren, al su vremenske neprilike produžile otvaranje terena. Bilo je pitanje zaštitne ograde, jer sigurnost djece je na prvom mjestu - kazao je načelnik Tanović.

Evropski standardi

Tanović je zahvalio i vijećnicima koji su podržali budžet, Vladi Kantona Sarajevo koja je izdvojila 150.000KM, Vladi Federacije BiH koja je u tom projektu učestvovala sa 250.000 KM, te Federalnom ministarstvu kulture i sporta koje osiguralo dodatnih 35.000 KM.

Istakao je da su dobili teren po svim evropskim standardima, na kojem se mogu igrati i međunarodne utakmice.

Pomoćni stadion na Grbavici napravljen je 60-tih godina, i prvi put je u potpunosti obnovljen, a na njemu trenira više 20 hiljada mladih.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.