x

NJEMAČKI VELIKAN

Ovo bi bio transfer karijere: Borusija Dortmund želi reprezentativca BiH

Trener "Milionera" Edin Terzić želi dovesti pojačanje u napadu Sebastijanu Aleu


Njemački velikan i aktuelni viceprvak Borusija Dortmund traži napadača, a prema pisanju tamošnjih medija, na meti "Milionera" je bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Trener Dortmunda Edin Terzić želi dovesti partnera u napadu Sebastijanu Aleu (Sebastian Haller), a idealan za to navodno je bh. napadač.

Demirović je od ove sezone kapiten Augsburga, a u prvom kolu Bundeslige, u remiju s Menhengladbahom (4:4) upisao je i asistenciju. Prošlu sezonu je završio s osam golova i šest asistencija na svom kontu.

- Trenutno sam u Augsburgu, osjećam se odlično ovdje - riječi su Demirovića otprije nekoliko dana koje su prenijeli njemački mediji.

Prema "Transfermarktu", cijena Demirovića iznosi 12 miliona eura, a njemački mediji navode kako bi Borusija trebala izdvojiti blizu 18 miliona za njegovo dovođenje.

Podsjetimo, Ermedin Demirović je karijeru počeo u HSV-u, a igrao je još za Lajpcig, Deportivo Alaves, Sošo, Almeriju, St. Galen i sada je u Augsburgu.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitovao je 24. marta 2021. godine. Od tada je sakupio 17 nastupa i postigao jedan gol - protiv Crne Gore (1:0) u Ligi nacija.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.