x

Ovo je Arkanov ub.ca, Ceca ga pljunula na suđenju i vikala: Izdajniče, znaš li koga si ub.o? Gavrić pobjegao iz Srbije, evo kako je otkriven!

Dobrosav Gavrić, osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana prije 19 godina, i dalje se skriva u Južnoafričkoj Republici i uporno osporava srpski zahtjev za izručenje. Njegov advokat Pit Mihalik je ubijen. Gavrić je iza rešetaka još od 2011. godine kada je otkriveno da se se skriva u toj afričkoj državi.

Otkriven je potpuno slučajno, nakon što je teško ranjen u napadu na jednog od najvećih kriminalaca tog dijela svijeta Sirila Bika. Gavrić je bio vozač okorjelom kriminalcu u trenutku ubistva 2011. godine, a nosio je dokumente na ime Saša Kovačević.

Prema pisanju južnoafričkih medija, Gavrić je od 2007. godine živio u luksuznom stanu na obali mora u Kejptaunu. Navodno je sa suprugom i njihovim dvjema kćerkama živio kod pristaništa za jahte u sklopu projekta V&A Waterfront.

Sve do septembra prošle godine je Gavrić tražio azil zbog, prema njegovim riječima, činjenice da je osuđen u politički motivisanom procesu. Sudija ustavnog suda JAR-a Leona Teron odbila je njegov zahtjev za azilom i čini se da je samo pitanje vremena kad će ga napokon poslati na odsluženje 35-godišnje zatvorske kazne u Srbiji.


Južnoafrički Sandej Times objavio je i kako je Gavrić, koristeći lažni identitet, i bosanski pasoš ušao u Ekvador 2006. godine. Otamo je ušao u JAR preko turističke vize, pa je njegova supruga dobila poslovnu vizu i otvorili su restoran u Johanezburgu.

Iste godine je pokrenuo kompaniju za uvoz i izvoz, a i sklopio je prijateljstvo s ranije spomenutim Bikom. Gavriću je dodatni problem stvorila i činjenica da je svojevremeno radio za srpsku obavještajnu službu.

"Bojim se za svoj život jer je Arkan bio zapovjednik bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića i ima jaku vojsku sljedbenika, koji nisu tolerantni", izjavio je Gavrić jednom prilikom.


Prije nego što je pobjegao iz Srbije, Gavrić je negirao svoju upletenost u Arkanovo ubistvo. Arkanova udovica, Svetlana Ražnatović Ceca, obratila se Gavriću tijekom jednog svjedočenja: "Sjedio si pognute glave, okrenut licem ka izlazu, lijepo sam te vidjela preko Željkovog ramena. Ponoviću to sto puta! Apsolutno sam sigurna. Izdajniče, znaš li koga si ti izdao, koga si ubio? Smradu, đubre!", vikala je pjevačica i pljunula na Gavrića.

Srpsko pravosuđe zaključilo je da su naručioci odabrali Gavrića za ubistvo Arkana jer je bio izuzetno spretan, vješt u baratanju oružjem, a bio je i u dobroj fizičkoj kondiciji. Prvobitni plan ubistva bio je da Arkanu ponude da kupi audi A8 i to ispod tržišne cijene.

Nakon toga su je trebalo da ga namame da isproba automobil, a potom ga u tom istom automobilu ubiju. Posao je bio gotovo pred sklapanjem, Arkan je došao do vrata hotela gdje je trebalo dogovoriti s 'prodavcima', ali mu je nešto bilo sumnjivo pa je odustao od audija.


Onda se prešlo na "plan B". Gavrić je 15. januara 2000. godine nešto iza 17 sati za svega desetak sekundi uspio Arkanu da ispali tri metka u potiljak iz pištolja "CZ 99", a onda sa četiri metka u glavu i grudi likvidira Mandića i Garića sa dva metka u leđa.

On je nakon trostrukog ubistva potrčao prema izlazu hotela, ali ga je nadomak vrata, neočekivano, dočekao metak Zvonka Mateovića, koji je obezbjeđivao Cecu. Policajac iz Trbušnice je u opštem metežu puzao na laktovima i uspio da se izvuče iz hotela, odakle je njega, Gagija i Mikija golfom do bazena "11. april" u Novom Beogradu odvezao Zoran Nikolić Pegla.

Gavrić je, pogođen u bok između dvije ploče pancirke koju je nosio, iste večeri zbrinut u privatnoj klinici u Loznici. Proces za ubistvo Ražnatovića ponovljen je nekoliko puta pred Višim sudom u Beogradu, a Gavrić, kasnije osuđen na 35 godina zatvora, pušten je iz pritvora 2006. godine i od tada je nedostupan srpskom pravosuđu.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir.rs)


KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Znaš li gdje možeš naći ženu za jednu noć? Idi u > > > www.Bredhot.Com