x

tuga

Ovo je Laćina posljednja želja; Toliko je tužno da kida dušu!

Aleksandar Futa Radulović i dalje jako teško, ali dostojanstveno podnosi činjenicu da je njegov sin Milan Laća Radulović iznenada preminuo 13. decembra u Izraelu.

Kako otkriva izvor blizak porodici Radulović, Futa je od sahrane svog sina 27. decembra nekoliko puta posjetio njegov grob, ali i grobove starijeg sina Miloša i supruge Marine Tucaković.

- Futa voli da dođe sam i da na miru obiđe grobove svojih najbližih. Uvijek dođe taksijem od stana na Vračaru do Novog groblja. Obavezno upali svijeće, a onda zapali cigaretu i priča sa svojom Marinom i djecom. Isplače se i olakša dušu. To je rekao i svojim prijateljima, koji i dalje jako brinu za njega.


- Uskoro će početi i s pripremama za četrdesetodnevni parastos. Vrijeme polako prolazi, ali je navikao na novu realnost i svjestan je da život mora da se nastavi dalje. To bi voljeli i njegova djeca i supruga. To ima na umu i to mu nekako daje podstrek da se drži i da ne padne skroz u očaj, što bi za njega bilo kobno. Njegovi prijatelji se trude da, kad god mogu, neko bude s njim. Gleda i stare porodične albume, prisjeća se porodičnih uspomena - priča izvor.


Proslavljeni kompozitor u stalnom je kontaktu i s Laćinom bliskom prijateljicom s kojom je njegov pokojni sin planirao da se ostvari u ulozi oca. U narednom periodu posvetiće se i tome da ostvari posljednju želju svog sina i da objavi zbirku pjesama koje je napisala Marina.


- Laća je želio da na jednom mjestu sakupi tekstove svoje majke i da se time bavi kad se vrati iz Izraela, iz kojeg se, nažalost, nikad nije vratio. Futa zna koliko je Milanu bilo stalo do toga i za koje je pjesme želio da se nađu u knjizi, tako da će mu to biti jedan od prioriteta u narednom periodu. Simbolično, posvetiće je preminuloj porodici, a sav prihod od prodatih knjiga ići će u humanitarnu "Fondaciju Marina Tucaković", koja je osnovana 2021. godine u borbi protiv raka dojke - završava sagovornik.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.