x

tragedija

OVO JE PORODILJA IZ NIŠA PREMINULA OD MORBILA! PORODICA OPTUŽUJE LJEKARE: Liječili je od alergije, a imala je boginje!

- Moja snaha je nedjelju dana pogrešno liječena, ljekar joj je dijagnostikovao alergiju, a imala je boginje. Da je odmah upućena u bolnicu, mogla je da bude spašena - tvrdi Marina Ćerimović, svekrva 21-godišnje Sabrine Marković, koja je u ponedjeljak preminula na niškoj Infektivnoj klinici od upale pluća, kao komplikacije malih boginja.

Nesrećna žena porodila se početkom decembra i rodila djevojčicu, koja je takođe oboljela od ove zarazne bolesti, zbog čega je zbrinuta na Dječjoj internoj klinici. Sabrina je iza sebe ostavila još jedno dijete. Očajna svekrva kaže da niko nije sumnjao da je Sabrina oboljela od boginja, sve dok joj se nisu pojavile ospe.

Beba zaražena dojenjem

- Prije petnaestak dana počela je da kašlje i dobila je visoku temperaturu. Odmah je otišla kod ljekara u obližnju ambulantu, gdje su joj prepisali injekcije. Poslije pet dana po tijelu su joj se pojavile ospe, opet je otišla kod doktora, ali oni su joj kazali da je dobila alergiju. Meni je to bilo sumnjivo i insistirala sam da joj se da uput za bolnicu. Kad smo otišli na Infektivnu kliniku, ljekar nam je kazao: „Šta ste čekali, žena je u kritičnom stanju“ - priča Marina.

Ona strahuje za zdravlje svog tek rođenog unučeta, s obzirom na to da je tešku bolest dobilo u najranijem uzrastu.

- Beba je dobila boginje preko mlijeka, jer ju je snaha dojila. Kazali su nam da nije u životnoj opasnosti, ali se svi mnogo plašimo za nju poslije ovog što se desilo sa Sabrinom. Tražimo da, ukoliko ovdje ne može da joj se pomogne, dijete što prije bude upućeno u Beograd na dalje liječenje - naglašava zabrinuta žena.

Sabrinina jednoipomjesečna djevojčica, kako kažu ljekari, zasad nije životno ugrožena.

- Dijete ima težak oblik morbila, dijagnostikovana mu je i upala pluća, ali zasad je stabilno. Prima punu terapiju - saopštila je Emilija Golubović, direktorka Dječje interne klinike.

Iz Zavoda za medicinu rada, u čijem je sastavu ambulanta u kojoj se Sabrina liječila, nisu željeli da komentarišu optužbe njene rodbine.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.