x

Palestinac prepoznao dvojicu braće fotografirajući poginule

Palestinac Muhammed al-Mensi od početka izraelskih napada snima i dokumentira zločine u blokiranom Pojasu Gaze, a tokom fotografiranja tijela poginulih pronašao je i dvojicu poginule braće.

Palestinac Muhammed al-Mensi od početka izraelskih napada snima i dokumentira zločine u blokiranom Pojasu Gaze, a tokom fotografiranja tijela poginulih pronašao je i dvojicu poginule braće, javlja Anadolija.

Muhammed je u video poruci na društvenim mrežama kazao da je fotografirao tijela poginulih Palestinaca u bolnici i da je među njima prepoznao i dvojicu braće.


Izrael izvodi žestoke napade

“Fotografirao sam u Indonezijskoj bolnici ranjene i poginule u izraelskim napadima. U jednom trenutku sam prepoznao dvojicu braće koji su položili živote kao šehidi (mučenici). Dokumentirajući jevrejske zločine shvatio sam da su mi braća poginula. Ahmed i Yusuf su šehidi. Neka se Allah smiluje svim šehidima“, kazao je Muhammed al-Mensi.


Izraelske snage od 10. maja izvode žestoke napade na blokirani Pojas Gaze. Do sada je u tim napadima ubijeno najmanje 139 Palestinaca, među kojima 39 djece i 22 žene. Ranjeno je najmanje 950 osoba.

Posljednje žrtve izraelskih napada bile su dvije žene i osmero djece koji su ubijeni u napadu na kuću u izbjegličkom kampu Al-Shati.

.

.


(Al Jazeera Balkan)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.