x

za narednu sezonu

Peugeot Sport priprema novi rally automobil

Peugeot Sport privodi kraju testiranja novog modela 208 R2 koji će se od naredne sezone ponuditi privatnim timovima za nastupe u međunarodnim i nacionalnim rally šampionatima.

U odjelu Peugeot Sport privode kraju testiranja modela 208 R2 koji je zasnovan na nedavno predstavljenom Peugeotu 208 nove generacije, a PS-ov novi rally automobil koji je pripremljen prema važećim FIA normativima za kategoriju R2 bit će dostupan od naredne sezone privatnim timovima za nastupe u različitim rally šampionatima među kojima je i WRC.

Prvi čovjek odjela Peugeot Sport (Bruno Famin) uvjeren je da će novi Peugeot 208 R2 biti vrhunski pripremljen rally automobil koji će u ovom slučaju pokretati novi 1,2-litarski trocilindarski turbo motor čiji će se potencijal (oko 200 KS) na prednju osovinu distribuirati posredstvom sekvencijalnog mjenjača. Sličan koncept u novoj Fiesti R2 (manja zapremina, manje cilindara, turbo) sada nudi i Peugeotov najljući konkurent Ford.

S obzirom na to da se novi Peugeot 208 više neće nuditi u kombinaciji s trovratnom karoserijom, isti je slučaj i s njegovom trkaćom R2 verzijom. Svi tehnički detalji bit će poznati uoči premijernog predstavljanja.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.