x

Pizza s krompirom i maslinama za ručak

Priprema se vrlo jednostavno i brzo.

Sastojci za fil: 60 g zelenih maslina bez košpica, čehno bijelog luka, 60 ml maslinovog ulja, kašičica origana, 400-500 g kuhanog krompira, 150 g paradajza isječenog na kolutove, 100 g sira, krupna morska so.


Priprema:

1. Isjeckajte sitno masline. Ogulite bijeli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umiješajte origano i sklonite sa vatre. Kuhani krompir uzduž isijecite na tanke kriške.

2. Rernu zagrijte na 200 stepeni. Obložite dva pleha papirom za pečenje. Tijesto podijelite na dva dijela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite s malo sira.

3. Odozgo poredajte krompir, paradajz i masline. Poprskajte uljem, pospite ostatkom sira i pecite u rerni oko 20 minuta. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.